BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

Lübnanda kaçış başladı

İsrail'in sınırdaki köylerin sakinlerine yönelik uyarılarının ardından siviller kaçıyor!

Abone ol

İsrail'in sınırdaki köylerin sakinlerine yönelik uyarılarının ardından binlerce sivil, sadece çocuklarını yanlarına alarak bombardımana aldırmadan Lübnan'ın güneyindeki Sur kentine kaçıyor.

Sur kentine çıkan karayolu ve köprülerin İsrail bombardımanında kullanılmaz hale gelmesinden ötürü yaya olarak Sur'a ulaşmaya çalışan bölge halkı, kentteki cami, kilise ve okullara yerleştirilmeye çalışılıyor.

Sur Belediye Meclisi üyesi Ahmed Zaraket, dün akşamdan bu yana Sur'a 15 bin kişinin geldiğini belirtti. Lübnan polisinin verdiği bilgiye göre de İsrail uçaklarının Güney Lübnan'a yönelik bugünkü bombardımanı sırasında 17 sivil öldü, 37'si yaralandı. Kurtarma ekipleri, ölenlerin çoğunun evlerinin enkazı altında kaldığını, bölgede bombardımanın sürmesinden ötürü arama ve kurtarma çalışmalarının güçlükle yürütüldüğünü belirttiler.

-HÜSNÜ MÜBAREK-

Öte yandan, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, İsrail'in bu durumdan kazanan taraf olarak çıkmayacağı uyarısında bulunarak, derhal ateşkes çağrısı yaptı.

Resmi Mena ajansının haberine göre, Mübarek, ''İsrail bu savaştan kazanan taraf olarak çıkmayacak ve sadece düşmanlığı körüklemiş olacak'' dedi. Acil ateşkes çağrısı yapan Mübarek, İsrail'in savunmasız Lübnanlı sivilleri öldürmeyi ve ülkeyi imha etmeyi durdurması gerektiğini söyledi.

-SERGEY LAVROV-

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın İsrail'e yönelik saldırısında İran ve Suriye'nin ilgileri olduğunu kanıtlayacak bir durum bulunmadığını ifade etti.

Lavrov, televizyon kanalındaki röportajında, ''Suriye ve İran'ın terörist saldırılarda parmağı olduğu yolundaki spekülasyonları duydum. Bunları çok ciddiye alıyoruz ancak şu ana kadar kanıt görmedik'' diye konuştu.