BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  DÜNYA

Lübnana acil yardım çağrısı

İKÖ Genel Sekreteri İhsanoğlu, Lübnan'ın acil yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi

Abone ol

Lübnan'da temaslarda bulunan İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, "Lübnan halkının büyük bir trajedi yaşandığını, Lübnan'ın dünyanın diğer ülkelerinin yardımına ihtiyacı olduğunu" söyledi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bugün Cumhurbaşkanı Emil Lahut, Meclis Başkanı Nebih Berri ve Dışişleri Bakanı Fevzi Salluk ile bir araya gelen İhsanoğlu, temasları hakkında Türk gazetecilere bilgi verdi.

İhsanoğlu, Türk askerinin bölgeye gelmesi konusunun da görüşmelerde ele alındığını belirterek, "bu konuda asıl tarafların görüşlerini açıklaması gerektiğini" ifade etti.

İhsanoğlu, "Ancak gerek resmi çevrelerde gerekse halk nezdinde Türkiye'ye karşı büyük bir sevgi olduğunu gördüm. Özellikle resmi makamların Türk ordusunun uluslararası güce katılması konusunda istekli olduklarını gördüm" dedi.

İKÖ'nün savaşın başından bu yana yaptığı çalışmalara bugünkü yoğun temaslarını da eklediğini kaydeden İhsanoğlu, BM Güvenlik Konseyinin 1701 sayılı kararının ve örgüt üyesi ülkelerin girişimiyle Cenevre'deki İnsan Hakları Komisyonunda kabul edilen, İsrail'i açık olarak kınayan kararın uygulanması için girişimlerini sürdürdüklerini bildirdi.

İhsanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beyrut'taki feci durumu gördüm. Lübnan'da büyük bir trajedi yaşanmaktadır. İslam Konferansı Örgütü olarak ilk günden itibaren devlet ve hükümet başkanlarına mektuplar yazarak, acil ihtiyaçları bildirdim. Bu konuda gereken girişimlerimiz sürüyor."