BIST 10.722
DOLAR 32,57
EURO 35,27
ALTIN 2.469,82
HABER /  POLİTİKA

Lübnan tezkeresi geliyor

Hükümet Lübnan'a asker gönderme kararını görüşmek için Meclis'i olağanüstü toplayacak.

Abone ol

Hükümet, Lübnan'a asker gönderme takvimini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yaptığı zirvede karara bağladı. Başbakanlık Resmi Konutunda gerçekleşen toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Tezkere zirvesinde alınan kararı Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek açıkladı. Çiçek, "Bugün Sayın Başbakan'ın başkanlığında arkadaşlarımızla konuyla ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptık. Pazartesi günü (4 Eylül) akşamı saat 20.00'de parti grubumuzu toplantıya çağırıyoruz. Mümkünse Salı günü de bu Hükümet tezkeresinin Meclis'te görüşülmesiyle ilgili bir de düşüncemiz var. Bu konuda karar verme yetkisi TBMM'nin Sayın Başkanı'na aittir. Ancak biz bunun Salı günü (5 Eylül) görüşülmesini talep edeceğiz" dedi.
     
Lübnan'a gönderilecek Türk askerinin yapısı ile ilgili detay vermek istemediğini belirten Çiçek, tezkere Meclis'e gönderildiğinde ayrıntıların görülebileceğini ifade etti. Çiçek, ''Burada esas olan Türkiye'nin
bu noktadaki katkısıdır. Kendisine yakışan ve üstlendiği sorumluluğu da dikkate alırsak bunlar önümüzdeki günlerde çok daha açık olarak kamuoyuna duyurulacaktır'' diye konuştu.

Bakan Çiçek, pazartesi günü AK Parti TBMM Grubu'nda yapılacak
değerlendirmede konunun ele alınacağını ve bu toplantının ucu açık bir toplantı olacağını da kaydetti.