BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Lübnan kupalardan çekildi

Lübnan, 2007 Asya Kupası Elemeleri'nden çekilme kararı aldı.

Abone ol

Ortadoğu'da İsrail saldırısına maruz kalan Lübnan, 2007 Asya Kupası Elemeleri'nden çekilme kararı aldı. Asya Futbol Konfederasyonu'ndan (AFC) yapılan açıklamada, İsrail'in düzenlediği hava ve kara saldırıları nedeniyle tahrip olan Lübnan'ın 2007 Asya Kupası Elemeleri'ne katılamayacağı kaydedildi.

Lübnan Futbol Federasyonu'nun (LFA) dün Asya Futbol Konfederasyonu'na gönderdiği mektupta genel sekreter Rahif Alameh, İsrail bombardımanı nedeniyle ortaya çıkan ''trajik durum''un çekilme kararında etkili olduğu belirterek, ''Asya Kupası'na katılamadığımız için derin üzüntü duymaktayız. Binlerce insan bombalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Bunlar arasında milli takım futbolcuları da var'' dedi. Bombalardan dolayı ağır yıkıma uğrayan Lübnan'da bazı futbolcuların da kayıp olduğu bildirilirken, LFA yetkilileri kayıp futbolculara ulaşmanın imkansız olduğunu belirtiyorlar. AFC İletişim Direktörü Clare Kenny, takımın ülke dışına çıkmasının sorun olmadığını, gerçek sorunun takımı biraraya getirmek olduğunu kaydederek, ''AFC Müsabakalar Komitesi'nin Lübnan'ın isteğini inceledikten sonra vereceği kararı bekliyoruz. Fakat asıl konu, futbolcuların tam olarak nerede oldukları. Onların bir çoğu ailelerini korumaya çalışıyor'' diye konuştu.