BIST 10.682
DOLAR 32,55
EURO 35,10
ALTIN 2.466,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

LPG istasyonlarına sıkı denetim

Uşak'ta LPG istasyonlarına yönelik denetim yapan ekipler; 6 işletmeyi sakıncalı buldu...

Abone ol
Uşak Valiliği Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü, LPG otogaz istasyonlarına yönelik yaptığı denetimlerde damgasız tartı aleti kullanan ve eksik otogaz veren 6 istasyon hakkında yasal işlem yaptı.

Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklama göre Temmuz ayı içinde 66 LPG otogaz istasyonu denetlendi. 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununa göre; yapılan denetimler, Manisa Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğü’nden temin edilen ölçü kaybı ve mastermetresi bulunan donanımlı denetim aracı ile 5-8 Temmuz 2010 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
 
Denetimlerle ilgili açıklamada şu bilgilere yer verildi; “Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan LPG otogaz bayilik lisansı almış 66 adet LPG otogaz istasyonunda, pompaların miktar yönünden eksik otogaz verip vermediği ve ölçü aletlerinin damga sürelerinin geçip geçmediği denetlendi. Denetim yapılan istasyonlardan 3 tanesinin eksik otogaz verdiği, 3 tanesinin de damga süresi geçmiş ölçü aleti kullandığı tespit edildi. Aykırılık tespit edilen 6 adet istasyon hakkında, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun ilgili maddeleri uyarınca yasal işlem başlatıldı. Tüketicilerimizim mağdur olmaması için denetimler devam edilecektir"