BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,07
ALTIN 2.835,81
HABER /  GÜNCEL

Londra'da 'rekor güvenlikli' karnaval

Karayip kültürünün renklerini sergileyen geleneksel Notting Hill Karnavalı, bu yıl rekor sayıda polisin aldığı önlemler gölgesinde geçiyor.

Abone ol

Avrupa'nın en büyük sokak eğlencelerinden biri olan Notting Hill Karnavalı, bu yıl İngiliz polisinin sıkı önlemleri altında geçiyor.

Londra'nın batısındaki Notting Hill semtinde düzenlenen iki günlük karnaval Karayip kültürünün renklerini İngiltere'nin gri sokaklarına taşıyor.

Ancak İngiltere'de bu ay başında yaşanan yağmalama ve kundaklama olayları ardından, güvenlik önlemleri artırıldı.

Festivalin dünkü açılış etkinliği olan çocuk günü sırasında 5.500 polis görev yaparken, bugün 6.500 polis görevlendirildi.

Bir milyon kişinin katılması beklenen eğlenceler için Londra genelinde ise 16 bin polis görevli olacak.

Belediye Başkanı Boris Johnson, karnavalın şenlik havasında ve olaysız geçmesi için her türlü önlemi aldıklarını söylese de özellikle esnaf endişeli.

Bazı dükkanların, hatta evlerin camlarını tahta levhalarla kapattığı gözleniyor.

Festivalin bitiş saati de normalden 1,5 saat öne alınarak 19.00 olarak belirlendi.

Dünkü geçit ve gösteriler yetkililerin kalabalığın kitlesel bir eyleme yönelmesi endişesinden çok uzak bir havada geçti.

1964 yılından bu yana düzenlenen festival sırasında, zaman zaman bıçaklama, yaralama, hırsızlık gibi olaylar meydana geliyor.

Yetkililerse geçen yıla göre karnavalın daha sakin geçtiğini; dün gözaltına alınan 53 kişinin uyuşturucu bulundurma, kamu düzenini bozma, hasara yol açma gibi suçlamalarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Notting Hill karnavalı, Brezilya'daki Rio Karnavalı'ndan sonra dünyanın en büyük sokak festivallerinden biri.

Karnavalda, İngiltere'de yaşayan Karayip kökenliler renkli kostümlerle dans gösterileri düzenliyor, semtin hemen her sokağında küçük konserler yapılıyor.

Karnavalda Karayiplere özgü yiyecek ve içeceklerle, el sanatlarını da tanımak mümkün.