BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  SPOR

Liverpool satılıyor

Liverpool'dan yapılan bir açıklama ile, kulübün satışı ile ilgili olarak yatırımcılarla görüşüldüğü bilgisi doğrulandı.

Abone ol

İngiltere Premier Ligi'nin güçlü takımlarından Liverpool'dan yapılan bir açıklama ile, kulübün satışı ile ilgili olarak yatırımcılarla görüşüldüğü bilgisi doğrulandı.

Liverpool Kulübü, yaptığı bir açıklama ile kulübü satın almak isteyen yatırımcılarla görüşmelerin yapıldığını açıkladı. Kulüp, İspanyol multi-milyoner Juan Villalonga'nın bu hafta içinde Anfield'da görüşülen en büyük yatırımcılardan birisi olduğunu bildirdi. Kulüp daha önce yayınladığı bir açıklama ile, Liverpool Kulübü'nün hissedarlarının satış ile ilgili görüşmeleri başlattığı ifade etmişti.

Daha önce yapılan açıklamada, "Liverpol Kulübü hissedarları, basında çıkan spekülasyonlar üzerine kulübün üçüncü şahıs yatırımcılara satışına dair görüşmeleri yapıldığını ve halen devam etmekte olduğunu doğrulamakta ve bunun amacının ise, kulübe yeni bir fon oluşturmak olduğunu belirtmektedir" denilmişti.

İngiliz basınında çıkan haberlerde ise, Liverpool'un teknik direktörünün ve bir çok önemli oyuncusunun İspanyol olmasına ve şimdi de kulübü almak isteyen şirketin aynı ülke vatandaşı olmasına dikkat çekiliyor. Özellikle, İspanyol teknik adam Rafael Benitez'in kulübe gelmesinden sonra, İspanyol, Xabi Alonso, Fernando Morientes ve Luis Garcia gibi ispanyol oyuncular takıma transfer edilmiş, İspanyol yatırımcı Villalonga ise geçtiğimiz yıl kulübü almak istediğini belirtince İngiliz basınında büyük tartışmalar yaşanmıştı.

Geçen sene yerel iş adamlarından Steve Morgan, kulübe başarısız yatırım yatırımlar yapmış ve bunun üzerine kulüp, ABD'li milyarder Robert Kraft ile geçtiğimiz aylarda satış ile ilgili görüşmeler yapmıştı.

İngiliz basınında yer alan haberlerden birisi ise, İspanya'da üst düzey finans gruplarının bu satış için devrede olduğu iddiası oldu. İspanyol iş adamı Juan Villalonga'nın, bu yatırım için, İspanya'nın telekomünikasyon devi olan Telefonica'nın eski başkanı olan ve yakın arkadaşı eski İspanya Başbakanı Jose Maria Aznar'ı da devreye sokmaya çalıştığı belirtiliyor.