BIST 9.774
DOLAR 34,06
EURO 37,97
ALTIN 2.800,72
HABER /  POLİTİKA

Listeye giremeyen parasını alacak

Erdoğan, listeye giremeyen aday adayının başvuruda ödediği parayı iade edeceklerini açıkladı

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan listeye giremeyen aday adaylarının paralarını iade etmek istediklerini söyledi. Erdoğan "Listeye giremeyen aday adaylarının paralarını iade için arkadaşlara çalışma yapmalarını söyledim. Hukuki engel yoksa bunu gerçekleştireceğiz" dedi. Erdoğan özürlülerden hiç para almadıklarını kadınlardan ise aldıklarını hatırlattı.

ŞENTÜRK'ÜN ADAYLIĞI

Erdoğan'a Moskova'ya giderken istifa eden danışmanlarının sorulması üzerine "Kimsenin adaylığı garanti değil. Eşit şartlarda mücadele edecekler. Demokrasi bunu gerektirir" dedi. Metin Şentürk'ün aday adaylığı hatırlatılınca da "Müracaat etti mi bilmiyorum. Onun adaylığına olumlu bakarım" açıklaması yaptı. Bir gazetecinin "Bu Metin Şentürk için önemli destek" sözü üzerine Erdoğan, "Ama bu benim şahsi görüşüm. Ben milletvekili adayı olmasını isterim. Eskiden Ferrari kullanıyordu artık AK Parti'nin arabasına binsin" diye cevap verdi. Başbakan'a mevcut milletvekillerinin ne kadarının tekrar aday olacağı soruldu. Erdoğan şunları söyledi:

KASADAKİ ANKET

"81 ilde 109 bin denekli anket yaptırdık, araştırma sadece bizim değil muhalefet milletvekilliğini de kapsıyor. Sonuçları kasamda kilitli... Halen olanlar ise temayül yoklamasına girmeyecek. Ben, dört genel başkan yardımcısı ve üç grup başkanvekili son değerlendirmeyi yapacağız. Aday adaylık başvurulurI çok iyi... 900'e yakını kadın, 6 bin civarı müracaat var." Başbakan CHP'lilerin seçim tahminlerine tepki gösterdi. "Bir CHP Genel Başkan yardımcısını dinledim" diyen Erdoğan'a bir gazeteci "Bu ismin Gürsel Tekin" olduğunu hatırlattı. Erdoğan şöyle dedi: "Anketçilerin kuyruğuna teneke bağlayacağını söylüyor. Anketlerin saptırıldığını savunuyor, bunu da bizim yerel seçimlerde yüzde 50 beklentimize rağmen aldığımız oyu örnek vererek desteklemeye çalışıyor. Böyle bir şey yok. Ben rakam vermem. Anketler yüzde 45-50 aralığını gösteriyor. Bu seçimde birinci olamazsak istifa edeceğimi söyledim. Onlar da söylesin. Asıl teneke hükümette olur, muhalefette değil. Biz ve kendileriyle ilgili bizdeki bilgilerden çok farklı tahminlerde bulunuyorlar. Peki 13 Haziran'da dedikleri çıkmazsa o genel başkan yardımcısı ne yapacak? İstifa edecek mi? O zaman kim teneke bağlayacak. Birinci olacağını söyleyemeyen muhalefet olur mu?" Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bedelli askerlik önerisine de tepki göstererek şöyle konuştu: "Kısa dönem yapanlar var. Daha uzun yapanlar var, uzman er ve erbaşlar var. Sınırlarda profesyonel askerler var. Bütün bu farklı sistemleri hakkaniyet ölçüsünde bir araya getirecek bir düzenlemeyi aceleye getirmemek lazım. Zaten askeri makamlarla düzenli olarak bu konuları görüşüyoruz. Onlar bize zaman içinde ihtiyaç olduğunda bildirecek. Bunlar bizim ilgilendiğimiz konular. Konunun alt yapısını bilmeden bu işler bugünden yarına olacak değil. O kadar kolay değil."

HAZİNE DOLU

Erdoğan CHP Genel Başkan Yardımsıcı Faik Öztrak ile AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin televizyondaki programına atfen de şöyle dedi: "Öztrak bizi eleştiriyor. Onların döneminde hazinenin ne halde olduğunu biliyoruz, herkes biliyor. Biz Öztrak döneminde hazinenin nasıl zorluklar yaşadığını hatırlamıyor muyuz? Devraldığımızda hazinede 27.5 milyar dolar vardı. Koskoca Türkiye'ye yakışır mı? Şimdi 82 milyar dolar rezerv var. Altın hariç."

Derbi tahmini

BAŞBAKAN Erdoğan cuma günü oynanacak GS-FB derbisi ile tahmini sorusuna, "Bu maçlar zor maçlar, sonucunu tahmin edemezsiniz. FB'nin şampiyonluğa oynaması, GS'nin iddiasının kalmaması mantığıyla bu maça bakmak doğru değil. Önceki örnekleri gördük. Her sonuç çıkabilir" diye cevap verdi.