BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Liseliler Deniz Gezmiş hayranı

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı anmak için İzmir'de liseli öğrencilerin çoğunluğunu oluşturduğu iki ayrı grup yürüyüş düzenledi.

Abone ol

Konak Meydanı'nda toplanan bir grup pankart açarak ve slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Cumhuriyet Meydanı'nda topluluk adına basın açıklaması yapan Ege 78'liler Derneği üyesi Servet Ali Çınar, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın 36 yıl önce bugün idam edildiğini söyledi. 68 gençlik hareketinin Türkiye'de sosyalizmin prestijinin en üst düzeye ulaştığı bir dönemde geliştiğini belirten Çınar, 68 gençlik hareketinin toprak reformundan eğitime, bağımsızlık talebinden halklara özgürlük çabasına kadar geniş bir yelpazeyi kapsadığını bildirdi.

Basın açıklamasının ardından çoğunluğunu lise öğrencilerinin oluşturduğu gruptakiler, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı anmak amacıyla denize karanfil attı. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan başka bir grup da, Gündoğdu Meydanı'na yürüdü. Gündoğdu Meydanı'nda slogan atan ve pankart açan gruptakiler de denize karanfil attı. Cumhuriyet ve Gündoğdu meydanındaki topluluklar olaysız dağıldı.