BIST 9.774
DOLAR 34,03
EURO 37,78
ALTIN 2.802,00
HABER /  GÜNCEL

Libya'da şiddetli çatışmalar başkent Trablus'a yaklaşıyor

Libya'da isyancılarla hükümet güçleri arasında başkent Trablus'un 80 kilometre yakınında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Abone ol

İsyancılar hedeflerinin Trablus olduğunu söylüyor

Libya'da isyancılarla hükümet güçleri arasında başkent Trablus'un 80 kilometre yakınında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

İsyancıların olduğu bölgedeki BBC muhabiri, bir gönüllü sağlık çalışanının çatışmada iki isyancının öldüğünü söylediğini aktarıyor.

İsyancılar Kaddafi yanlısı güçlerin çok daha fazla kayıp verdiğini savunsa da, bu iddiaları bağımsız kaynaklara doğrulatmak henüz mümkün değil.

Bu arada, Afrikalı liderler, Libya lideri Albay Muammer Kaddafi'nin, çatışmaların sona erdirilmesi için yürütülecek müzakerelere katılmamayı kabul ettiğini açıkladı.

Afrika Birliği'nin Libya ile ilgili yaptığı bir toplantıda duyurulan mesajda, "Albay Kaddafi'nin müzakere sürecinin bir parçası olmamayı kabul etmesinin" memnuniyetle karşılandığı açıklandı.

Başkent Trablus'a giden yolda stratejik bir noktada bulunan Bir Ayad köyündeki BBC muhabiri Mark Doyle, dünkü çatışmaların, hükümet güçlerinin isyancı birliklerin etrafını sarmaya çalışması nedeniyle başladığını söylüyor.

BBC muhabiri, çatışmalar sırasında, top atışları ve otomatik silahların yanı sıra NATO uçaklarının bombalamalarının duyulduğunu da bildirdi.

Nafusa dağlarında konuşlanan silahlı isyancıların gittikçe Trablus'a daha fazla yaklaştıklarını da söyleyen Doyle, iki güç arasındaki cephe çizgisinin sürekli kaydığını ve isyancıların ilerledikleri noktaları tahkim ettiklerini de ifade ediyor.