BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Lezbiyen aileye verilen Yunus ne olacak?

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Hollanda'da Türk ailenin çocuğunun lazbiyen aileye verilmesiyle ilgili konuştu.

Abone ol

Hollandaca bilmedikleri ve bundan dolayı çocuklarına yeterli ilgi gösteremeyecekleri gerekçesi ile annelik velayetinin elinden alınıp Hollandalı lezbiyen aileye verilmesi Türkiye'nin gündeminde.

7 yaşındaki Yunus'un durumuyla ilgili Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Yargı yoluyla bu konudaki çalışmayı sürdürüyoruz. Umarız, yakında Yunus'la ilgili de olumlu bir netice alırız" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti MYK toplantısı öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

HASSASİYETE SAYGI GÖSTERMİYORLAR

Hollanda'da bakıcı aile olarak lezbiyen bir çifte verilen Yunus'un alınması için dava açılması talimatını verdiğinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, "Bu konuda ailenin bütün müracaatları maalesef olumlu cevaplanmamış, şimdi biz yeniden bir süreç başlatıyoruz. Hukuki yardımda bulunmak ve ailenin çocuğunu oradan alıp aileye teslimini sağlamak ve bu mümkün olmadığı takdirde ailenin onaylayacağı bir bakıcı aileye verilmesini temin etmek için de elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Zira, çocukların alındıkları ailenin kültür ortamında yetiştirilmesi de son derece önemli. Eşcinsel, lezbiyen veya başka tür özellik taşıyan ailelere Türk aileleri çocuklarını vermek istemiyorlar. Bu konuda tavırları gayet açık ve net. Ancak onlar bizim insanlarımızın bu konudaki hassasiyetine saygı göstermiyorlar. Yargı yoluyla bu konudaki çalışmayı sürdürüyoruz. Umarız, yakında Yunus'la ilgili de olumlu bir netice alırız" diye konuştu.

"AİLELERİNDEN ALINAN ÇOCUK SAYISI KONUSUNDA NET BİR VERİ YOK"

Bazı çocukların derdini Türkçe anlatamadığı için yanlış anlaşılmalar olduğunu belirten Bozdağ, "Örneğin, çocuğun bir rahatsızlığı var, o hastalıkla ilgili bunun nereden kaynaklandığını anlatamadan çocuğunu tedavi ettirmek için hastaneye getiriyor. Tedavi sırasında kötü muameleden başka bir noktaya gidiyor. Halbuki çocuk engelli, meramını anlatana kadar pek çok sıkıntı yaşıyorlar. O yüzden birbirimizi anlama noktasında sıkıntılarla karşı karşıyayız" dedi.

Bu sıkıntıları aşmak için de hem ilgili hükümetlerle görüşmeler yapıldığını hem de hukuksal açıdan mücadele verilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını anlatan Bozdağ, bu noktada olumsuz sonuçların ortaya çıkmaması için gayret göstereceklerini dile getirdi. Ailelerinden alınan çocuk sayısı konusunda net bir veri olmadığını söyleyen Bozdağ, intikal eden hadiselerle buna dair birtakım değerlendirmelerin yapıldığını ifade etti. Haklı nedenlerle ailelerinden alınan çocukların da olduğunu bildiren Bozdağ, subjektif nedenlerle alınmaması ve kriterlerin objektif olması gerektiğini söyledi. Bozdağ, çocuğun ailesinin onaylamadığı ailelere verilmemesi gerektiğini belirterek, "Çocuğun ailesinin mensup olduğu kültürel değerler ve hassasiyetler dikkate alınarak çocuğun yetiştirilmesi sağlansın. Bizim bu noktada dile getirdiğimiz hususlar bunlardır. Bu konulardaki çalışmaları her ülke içinde ayrı ayrı yürütüyoruz" diye konuştu.