BIST 9.577
DOLAR 34,00
EURO 37,88
ALTIN 2.823,32
HABER /  EKONOMİ

LC Waikikinin gözü ABde

Türkiye'de 130 mağaza açmayı planlayan LC Waikiki, İspanya, Fransa ve İngiltere'ye açılacak.

Abone ol

Türkiye'de, yıl sonuna kadar mağaza sayısında 130'u geçmeyi hedefleyen LC Waikiki'nin, İspanya, Fransa ve İngiltere'ye mağaza zincirleri kurmayı hedeflediği bildirildi.

Tema Mağazacılık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Hakkı Kaya Ocakaçan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adana'da yeni hizmete giren mağaza ile Türkiye zincirindeki satış yeri sayısının 111'e ulaştığını söyledi.

Türkiye'nin değişik illerinde 19 mağazanın daha açılması çalışmalarının sürdüğünü ve bunların da yıl sonuna kadar hizmete girmesinin planlandığını belirten Ocakaçan, kalite ve müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tuttuklarını ifade etti.

Ocakaçan, yıl sonu itibariyle rakamsal hedefleri olmamasına karşın mağaza sayısının 130'u geçeceğini belirterek, ''Kar edebileceğimiz potansiyel gördüğümüz ve mağaza oluşturabileceğimiz mekan bulduğumuz her yerde, yeni mağaza açabiliriz. Türkiye'de bu potansiyel mevcut. Önümüzdeki uzun vadede olmayacak yıllardaki hedef sayımız mağaza zinciri sayısını 500 olarak açıklayabiliriz'' dedi.

AVRUPA HEDEFİ

Türkiye'nin farklı bölgelerindeki 6 işletmede ürettikleri ürünlerin ihracatını gerçekleştirdiklerini belirten Ocakaçan, şöyle konuştu:

''İki yıl içinde yurtdışında açılım sağlamayı planlıyoruz. Kendi marka ve mağazamızla Avrupa pazarında yer alacağız.  Hedefimiz, İspanya, İngiltere ve LC Waikiki ismini alarak Türk markası yaptığımız Fransa'da en az 30'ar olmak üzere yaklaşık 100 mağazalık zincir oluşturmak. Bu da ciddi yatırımlar ve uluslararası rekabet gerektiren bir projedir. Biz LC Waikiki'yi Fransa'dan alarak Türk markası haline dönüştürdük. Fason üretim yaparken yabancı bir
ülkeden marka satın alan firma olmaktan gurur duyuyoruz. Bunun Türkiye'de de başka bir örneği yok.''

Ocakaçan, LC Waikiki'nin dünyada en iyi konuma getirmek için çabalarının sürdüğünü, Türkiye'de hazır giyim sektörünün lideri olduklarını belirterek, ''Ürün çeşitliliğinde ilk sırada, karlılıkta ilk 10 arasındayız. LC Waikiki'yi dünya sıralamasında ilk 3'e girecek bir marka yapmaya gayret ediyoruz'' diye konuştu.

6 MİLYAR DOLARLIK PAZAR

Hakkı Kaya Ocakaçan, Türkiye'deki hazır giyim sektörünün 6 milyar dolarlık pazar bulunduğunu ve önümüzdeki yıllarda bunun 9 milyar dolara ulaşmasının söz konusu olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Hazır giyim sektörü, Türkiye nüfusu itibari ile geleceği olan bir pazar. Sektörde yüzde 80'i isimsiz olan işletme var. Bunların, markalaşması ve büyük alışveriş merkezlerinde yer edinmesi halinde, yüzde 80 oranının hızla değişeceğine inanıyoruz.

LC Waikiki'yi kaliteli ürün ve rekabet ayakta tutuyor. Her şirket için bu kriterler önemli. Hazır giyim sektörü olarak sistemimizi bütünüyle oluşturur ve oturtursak, AB'ye karşı rekabet gücümüz olur. Türkiye bu konuda ev ödevini iyi yapmalı.''

Ocakaçan, ''0'dan 77'ye'' her yaş grubuna yönelik 25 bin çeşit ürün yelpazesi ile her gelir grubuna ve zevke hitap ettiklerini, başlangıçtaki ''çocuk mağazası'' imajını yıktıklarını sözlerine ekledi.