BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Latife Hanım'ın ilginç iddiası

Latife Hanım'la görüşmüş nadir gazetecilerden biri olan İsmet Bozdağ, Latife Hanım'ın Atatürk'le ilgili ilgi çekici bir iddiasını anlattı. İşte Bozdağ'ın ilginç anısı

Abone ol

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in CNNTÜRK'te hazırlayıp sunduğu "5 N 1 K" programına Latife Hanım'la sağlığında konuşmuş olan nadir insanlardan biri olan tarihçi İsmet Bozdağ ile roman yazarı Hıfzı Topuz ilgi çekici açıklamalarda bulundu.

Atatürk'ün Latife Hanım'a hiçbir şekilde özel mektubu olmadığını belirten tarihçi İsmet Bozdağ, "Atatürk'ün Latife Hanım'a şahsen yazdığı mektuplar yok ancak yaveri Salih Bozok tarafından yazılan mektuplar var" diye konuştu.

Latife Hanım'ın Atatürk'ten ayrıldıktan sonra kendi kendine hayal kurup mektup yazmış olabileceğine değinen İsmet Bozdağ, "Yoksa Atatürk'e ulaşmış bir mektup yoktur" dedi.

Latife Hanım'dan ilginç iddia

Latife Hanım'la görüştüğünü anlatan İsmet Bozdağ, "Ben 1960'lı yıllarda kendisiyle bir kez görüştüm. Görüşmede bana hatıraların İsviçre'de saklanmak üzere bankaya gönderdiğini söyledi." dedi. Çok yakın bir dostunu kullanarak Latife Hanım'la görüştüğünü dile getiren ünlü tarihçi, Latife Hanım'ın bazı iddialarda bulunduğunu söyledi. Bozdağ şöyle konuştu: "Atatürk'e giyim-kuşamı ben öğrettim. Ben bunu duyunca çok korktum. Eğer bu insan Mustafa Kemal'e giyim-kuşamı öğrettiyse yandık dedim. Bu iddiaları ciddiye almadım."

Topuz: Bu iddialar ciddi değil

Söyleşiye katılan ünlü romancı Hıfzı Topuz da, Latife Hanım'ın bu iddialarının gerçeklerle örtüşmediğini söyledi. Topuz, "Atatürk, 40'lı yaşlarda Latife Hanım'la evlendi. Bu tarihten önceki fotoğraflara bakınca Atatürk'ün şıklığı bir kez daha görülür. O tarihlerde Latife Hanım mı vardı?" dedi.

Arşivlerden hiçbir şey çıkmaz

Arşivlerden sürpriz bir şey çıkmayacağını belirten Hıfzı Topuz, "Çıkacak olan varsa bu Latife Hanım'ın kendi kendine uydurduğu şeyler olabilir" diye konuştu.

ani