BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,13
ALTIN 2.874,29

Lanetli mumyanın sırrı çözüldü

Lanetli mumyanın sırrı çözüldü

"ötzi" adı verildi.onun en ilginç yanı, doğanın elleriyle mumyalanmış ve günümüze kadar gelmiş olması. ama "buz adam" lakaplı bu mumyanın gizemi bununla bitmiyor.ötzi isimli mumya, hem tüm insanlardan farklı üstün fiziksel özellikleriyle hem de onu incelemeye kalkanları saran lanetiyle birçok...

Lanetli mumyanın sırrı çözüldü

"Ötzi" adı verildi.

Onun en ilginç yanı, doğanın elleriyle mumyalanmış ve günümüze kadar gelmiş olması. Ama "Buz Adam" lakaplı bu mumyanın gizemi bununla bitmiyor.

Ötzi isimli mumya, hem tüm insanlardan farklı üstün fiziksel özellikleriyle hem de onu incelemeye kalkanları saran lanetiyle birçok sırrı içinde barındırıyor.

Lanetli mumyanın sırrı çözüldü

"Buz Adam", Ötzi'nin ölümü üzerine şimdiye kadar birçok spekülasyon ortaya atıldı. İlk olarak ölüm sebebinin kar fırtınası olabileceği söylendi.

Lanetli mumyanın sırrı çözüldü

Sonraları ise Roma Öncesi çağlarda ölen; cesedi doğal şartlarla mumyalanan ve cinayete kurban gittiği düşünülen Tollund ve Lindow mumyalarının bulunmasıyla, cinayet şüphesi de doğdu.

Lanetli mumyanın sırrı çözüldü

Ötzi'nin vücudunda yapılan taramada ok izine rastlanmış; Ötzi'nin ellerinde, bileklerinde ve gövdesinde de yara ve bereler görülmüştür.

Bu delillerden hareketle bir Agatha Christie romanı yazarcasına çalışan Avusturalyalı moleküler biyolog Thomas Loy, Ötzi ve bir veya iki arkadaşının avcılık yaparken, hasım bir grupla çatışmaya girdikleri fikrini oluşturmuştur.