BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Laiklik elden GİTMİYOR

DTP'li Hasip Kaplan, açık açık destek oyu vereceklerini açıkladı ve ekledi;

Abone ol DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, türban görüşmelerinde toplumsal mutabakatla çözüm üretilmesinin önemine işaret etti.

Özgürlüklerin bir bütün olduğunu belirten Kaplan, Kürtçe konusunda bir düzenleme yapılmamasını eleştirdi. ''Din ve vicdan özgürlüğü kullandığı zaman, üniversiteye bir kardeşimiz başörtüsüyle gittiği zaman sanki laiklik elden gidiyor. Hiçte laiklik elden gitmiyor'' diyen Kaplan, şöyle konuştu:
    
''Eğer laiklik bir ülkede başörtüsüne bağlanmışsa, o ülke ne hukuktan nasibini almıştır, ne demokratik deneyimi vardır. Bu kadar da sığa indirgememek lazım. Özgürlükler konusunda, bu ülkenin olgunluk sınavı iki noktadadır. Birisi başörtüsüdür. İkincisi Kürt sorunudur. Bu ülkenin harcı da betonu da farklılıkları birleştireni de demokrasinin güzelliği de bu iki noktadadır. Özgürlükse her alanda özgürlük, eşitlikse her alanda eşitlik. Başörtüsü konusunda biz engel olmayacağız. Açıktan, yürekten söylüyoruz. İnanarak söylüyoruz. Başörtüsü kampanyalarında, kadın arkadaşlarımız gitti, destek oldu. Burada da açık açık oy vereceğiz. Bununla da laiklik, bu ülkede elden gitmez. Özgürlüklerin kapısını açmada, statüko ve tabuları yıkmada birlik olma günüdür.''