BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

Ladin 5 yıl neden bekledi?

El Kaide lideri Usame bin Ladin'in 11 Eylül itirafını neden 5 yıl sonra yaptığı konuşuluyor.

Abone ol

El Kaide lideri Usame bin Ladin, son ses bandında, "11 Eylül saldırılarında rol alan 19 kişiye ben görev verdim" dedi. Ladin, daha önceki açıklamalarında saldırıları üstlenmiyordu

El Kadi lideri Usame Bin Ladin, son ses bandında kimi çevrelerde ABD derin devletinin işi olarak lanse edilen 2001 yılındaki 11 Eylül saldırılarını kendisinin düzenlediğini açıkladı. Açıklamada Ladin'in ilk kez saldırıları üstlenmesi dikkat çekti. Üzerinden henüz bir ay geçmeden yeni bir ses bandı daha yayınlayan Ladin, Bush yönetimine seslenerek, 11 Eylül saldırılarını düzenleyen 19 hava korsanına görevleri bizzat kendisinin verdiğini, saldırılarla ilgili olarak bu ayın başında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Fas asıllı Fransız Zekeriya Musavi'nin, "saldırılarla bir ilgisinin olmadığı" söyledi. Ses kaydında Ladin'in, "Gerçek, onun (Musavi) 11 Eylül olaylarıyla hiçbir ilişkisi olmadığıdır. Ne söylediğimden eminim, çünkü 19 din kardeşime saldırı sorumluluğunu veren benim" dedi.

CIA: SES LADİN'E AİT

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA, dün bir internet sitesinde yayımlanan ve Ladin'e ait olduğu ileri sürülen yeni ses kaydının gerçekliğinden şüphe edecek bir durum olmadığını açıkladı. Adının açıklanmasını istemeyen Amerikalı terörle mücadele yetkilisi, uzmanların kasetteki sesin gerçekten Bin Ladin'e ait olup olmadığını incelediklerini belirterek, "Bandın gerçekliğinden şüphe edecek bir durum yok" ifadesini kullandı.