BIST 10.682
DOLAR 32,54
EURO 35,14
ALTIN 2.463,97
HABER /  GÜNCEL

Kuzguncuklular kazan kaldırdı

Üsküdar Kuzguncuk semti sakinleri dizi filmlerine savaş açtı.

Abone ol

Üsküdar Kuzguncuk semti sakinleri, birçok dizi ve reklam filminin semt mekanlarında çekilmesine engel olmak için imza kampanyası başlattı.

Kuzguncuklular Derneği Başkanı Aydan Sayın, Mahalle Muhtarı Ali Faik Kaptan'ın da aralarında bulunduğu bir grup, düzenlediği basın toplantısında, mahallede haftada 5 ayrı dizinin çekiminin yapıldığını, Kuzguncuk sokaklarının da reklam filmlerine mekan olduğunu söyledi. Dizi çekimleri için sokakların kapatıldığını, eşyaların TIR'lar ile getirilerek, vinçler ile indirilip bindirildiğini anlatan Sayın, şöyle konuştu:

''Gece yarıları çekimler devam ediyor. Patlama sesi ya da silah sesi duyarak endişeyle yatağınızdan kalkıyorsunuz. Bir de bakıyorsunuz film çekimi var. Sahne için yağmur yağdırılıyor. Bu yağmur dolayısıyla 3 evi su bastı. Çekimler için sokaklar kapatılıyor. Çekimler, semt sakinlerinin normal yaşantısını etkiliyor, huzursuz ediyor.''

Sayın, Kuzguncuk'un ''set'' değil, ''semt'' olduğunu dile getirerek, mahalledeki dizi çekimi trafiğinden dolayı rahatsız olduklarını, bu nedenle imza kampanyası başlattıklarını belirtti. Toplanan imzaları İstanbul Valiliği'ne ulaştıracaklarını belirten Aydan Sayın, dizi çekimlerinin yasaklanmasını ya da sınırlandırılmasını talep ettiklerini söyledi.

Bir grup Kuzguncuklu da dizi çekimleri için mekan olarak kullanılan tarihi binaların önünde, ''Kuzguncuk set değil, semttir'', ''Kuzguncuk set olmasın'' pankartı açarak, dizi çekimlerini protesto etti.