BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

Kuzey Koreden savaş uyarısı

Kuzey Kore, Birleşmiş Milletler yaptırımlarının savaş ilanından farklı olmadığını açıkladı.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Kuzey Kore'nin egemenliğini tehdit edecek ülkelere acımasızca tepki göstereceği belirtiliyor.

Bu arada Amerika, Kuzey Kore'nin geçen hafta yeraltında yaptığı denemenin "nükleer" olduğunu doğruladı. Atmosferden alınan örneklerden denemenin gücünün bir kilotondan az olduğu belirlendi.

Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, son gelişmeleri görüşmek üzere Japonya'ya gitmeye hazırlanırken Kuzey Kore'nin ikinci bir nükleer denemeye hazırlandığı yolunda haberler alınıyor.

Rice görüşmelerde, Kuzey Kore'ye Birleşmiş Milletler yaptırımlarının uygulanması ve bu ülkenin nükleer alandaki altılı görüşmelere dönmesinin sağlanması konularını ele alacak.

Kuzey Kore'ye karşı daha avantajlı durumda olduklarına dikkati çeken Rice, ziyareti sırasında Japon, Çin ve Güney Koreli yetkililerle görüşeceğini söyledi.

Bu arada Avustralya, limanlarını Kuzey Kore gemilerine kapatma kararı aldı. Avustralya'nın yaptırımları, gemilerin sadece denetlenmesini öngören BM Güvenlik Konseyi kararından daha sert nitelik taşıyor.