BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Kuzey Kore diz çökmesin

Beyaz Saray'dan Kuzey Kore'nin diz çökmemizi istiyor sözlerine yalanlama geldi

Abone ol Beyaz Saray, Kuzey Koreli bir üst düzey askeri yetkilinin ABD Başkanı George Bush'un "kuzey Kore'nin diz çökmesini istediği" şeklindeki açıklamasını yalanladı.

Beyaz Saray sözcüsü Tony Snow yaptığı açıklamada, "Kuzey Kore'den diz çökmesini istemiyoruz. Yapmaya çalıştığımız şey onlara daha iyi bir anlaşma önermek" diye konuştu.

Kuzey Kore'ye daha iyi bir ekonomi, daha fazla güvenlik, komşularıyla daha iyi ilişkiler ve dünya ekonomisine katılmasını sağlayacak iyi bir anlaşma önermek istediklerini belirten sözcü, ABD'nin, Kuzey Kore'nin herkesin yararına olacak şeyleri yapması için tüm diplomatik çabalarını kullandığını ifade etti.

Kuzey Kore'nin amacını anlatmak için sert ifadeler kullanmasının olağan olduğunu belirten sözcü, Kuzey Kore'ye diğer ülkelerin de yararlandığı ayrıcalıklardan faydalanması için bir fırsat vermek istediklerini söyledi.

Kuzey Koreli korgeneral Ri Çen Bok, ABC televizyonuna yaptığı açıklamada, Başkan Bush'un Kuzey Kore'den diz çökmesini istemeye devam etmesi halinde savaşın kaçınılmaz olacağını söylemişti.