BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,59
ALTIN 2.917,28
HABER /  GÜNCEL

Kuzey Irakta PKK nöbeti

İran'ın Kandil dağı operasyonu sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ise Kuzel Irak'ta 24 saat nöbet tutuyor.

Abone ol

Kuzey Irak sınırında yığınak yapıp stratejik tepelere konuşlanan Mehmetçik, kritik noktalarda sınırın Irak tarafında da yerini alarak, PKK'lı teröristlerin sızmasını engellemek için 24 saat nöbet tutuyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Kuzey Irak sınırında bulunan Şırnak’ın Silopi, Uludere ve Beytüşşebbap ilçelerindeki sınır noktaları olan ve terör örgütü PKK’nın Türkiye’ye geçişte kullandığı Hilal, Taşdelen, Şenoba ve Andaç köyleri yakınlarına yaptığı yığınak sürüyor.

Sınırın Irak tarafında daha önce de bulunan Türk askeri ve zırhlı birlikleri, olası bir operasyon için teyakkuz durumunda bekliyor. Kuzey Irak’ın Türkiye sınırına sıfır noktada bulunan Begova köyünde konuşlanan Türk askeri ve Türk zırhlı birlikleri, hakim tepelerde 24 saat terör örgütü PKK'ya karşı nöbet tutuyor. Begova köyü civarındaki tüm tepeleri tutan Mehmetçik, gelişmelere göre yer belirleyip siper kazarak terörist sızmalarını önlemek için olağanüstü çaba gösteriyor.

Türkiye sınırına kuşbakışı 15 kilometre mesafedeki Bamerni kasabası yakınındaki zırhlı araçlar desteğindeki birlikler de önlemlerini arttırıyor. 1996'da sınır güvenliğini korumak ve PKK’nın geçişini önlemek amacıyla Bamerni’ye konuşlanan yaklaşık 30 tank, top ve uzun menzilli havanlarla destekli Mehmetçik, çevredeki dağlarda devriye geziyor, gözetleme kuleleriyle alanı kontrol ediyor.

Bu arada İran Ordusu'nun yaklaşık bir aydır aralıklarla katyuşa füzeleriyle vurduğu PKK yuvası Kandil Dağı'ndaki üst düzey örgüt yöneticilerinin başka kamplara kaçtıkları öne sürüldü.

Milliyet