BIST 9.627
DOLAR 35,21
EURO 36,67
ALTIN 2.958,90
HABER /  GÜNCEL

Kütüphaneler güncelleştiriliyor

Kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve vatandaşları kütüphanelere çekmek için ülke genelindeki 10 bin kütüphanede bulunan kitapların güncelleştirilecek.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve vatandaşları kütüphanelere çekmek için ülke genelindeki 10 bin kütüphanede bulunan kitapların güncelleştirileceğini açıkladı.

2 günlük gezi ve inceleme için bulunduğu Erzurum’da Evrenpaşa İlköğretim Okulu’nun kütüphane açılış törenine katılan Bakan Atilla Koç, kütüphaneleri ders çalışma yeri olmaktan kurtaracaklarını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 3 bin, Milli Eğitim’e bağlı 7 bin kütüphane bulunduğunu belirten Koç, haziran ayından itibaren bu kütüphanelere yeni kitaplar alınacağını kaydetti. Kitapların en büyük düşmanını nem, böcek ve okunmamak olarak açıklayan Bakan Koç, “Kütüphaneler ders çalışmak için değil okumak için gerekli. Kütüphanelerde de müzik dinletileri, resim atölye çalışmaları yaygınlaştırılmalı. Ben küçük ağabeylerimin verdikleri kitapları okudum ve onlardan hiçbir zarar görmedim.” dedi.

Öte yandan Bakan Koç, Türkiye genelinde tadilat personel yetersizliği sebebiyle 255 kütüphanenin geçici olarak kapalı olduğunu açıkladı. CHP Tekirdağ Milletvekili Mehmet Nuri Saygun’un konuya ilişkin yazılı soru önergesini cevaplandıran Bakan Koç, kapalı olan halk kütüphanelerinin yeniden hizmete açılması için mülki idare amirleriyle müşterek çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Tasarruf tedbirleri sebebiyle bakanlığına personel alımının yapılamadığını hatırlatan Koç, “Ülke genelinde 255 kütüphanemiz tadilat ve personel eksikliği sebebiyle geçici olarak faaliyet dışı kaldı.” dedi. Bakan Koç, kapalı kütüphanelerin açılması için kadro ihdası birimi kurulması konularında Maliye Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında gerekli çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Atilla Koç, CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe’nin yazılı soru önergesine verdiği cevapta ise 1993 yılında 37 kişinin ölümüne sebep olan olayların yaşandığı Sivas’taki Madımak Oteli’nin özel şahıslar veya sivil toplum örgütleri tarafından talep edilmesi halinde “özel müze” olarak değerlendirilebileceğini, bakanlığının bunun için gerekli kolaylığı sağlayabileceğini açıkladı.

Kaynak: