BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Kutan: Hepimiz kardeşiz

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Recai Kutan ''En ufak bir ayrım olmadan kardeşçe bir aradayız'' dedi.

Abone ol

Malatya'da bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Recai Kutan, ''En ufak bir ayrım olmadan kardeşçe bir aradayız'' dedi.

Malatya'da çeşitli sivil toplum örgütü ve dernekleri ziyaret eden Kutan, ilk olarak Bingöllüler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti. Daha sonra Pütürgeliler Derneği'ne giden Kutan ve beraberindeki partililer, dernek yöneticileri ile görüştü.

Alikanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyareti sırasında dernek başkanı Zeynel Kaya'dan dernek hakkında bilgi alan Kutan, burada yaptığı konuşmada, çeşitli sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiğini  anımsatarak, ''En ufak bir ayrım olmadan kardeşçe bir aradayız'' dedi.

Kutan, konuşmasında şöyle devam etti:

''Partimizin il kongresi dolayısıyla bulunduğum memleketim Malatya'da bir çok derneği ziyaret ettik. En ufak bir ayrım olmadan kardeşçe bir aradayız. Çünkü, bütün yan sıfatların üstünde müşterek bir sıfatımız var. O da elhamdülillah Müslüman olmamız. Elhamdülillah, hepimiz kardeşiz.''

Kutan ve beraberindekilere, ziyaretler sırasında çeşitli ikramlarda bulunuldu.

''DEVLET MEMURA İSTEDİĞİ HAKLARI TEMİN EDİYOR''-

Kutan, Memur-Sen Malatya Şubesi'ni de ziyaret ederek, Türkiye'de sendikalı memurların, devletten haklarını alma noktasında sıkıntı yaşadıklarını öne sürdü.

Kutan, şunları kaydetti:

''Türkiye'de en hayırlı hizmeti yapan kuruluşlarımızdan bir tanesi Memur-Sen. Eski tarihlerde işçiler sendikalaşma faaliyetine başladı. Ancak memur kardeşlerimiz hep geri planda tutuldular. Ondan sonra yapılan mücadeleler sonucunda çıkan bir yasa ile memur kardeşlerin de sendikalaşma imkanı ortaya çıktı. Ancak işçilere tanınan hak şu anda memur kardeşlere tanınmış değil. Toplu iş sözleşmesi müzakere yapılıyor ancak elde farklı bir imkan olmadığı için neticede muhatap devlettir, devlet memura istediği hakları temin ediyor.''