BIST 9.368
DOLAR 34,49
EURO 36,27
ALTIN 2.961,95
HABER /  GÜNCEL

Kütahya iftar vakti 2017 sahur ezan imsak saatleri

KÜTAHYA iftar vakti diyanet imsakiye takvimine göre bugün saat kaçta giriyor? Kütahya iftar vakitleri ile sahur saatleri gün gün listelendi. Kütahya ilinin 2017 yılı imsakiyesinde sabah ve akşam ezanı saatleri de yer alıyor.

Abone ol

Kütahya için iftar vakti bugün, yani 31 Mayıs Çarşamba günü ne zaman giriyor, iftara ne kadar kaldı? Kütahya 2017 imsakiye takvimi internethaber.com sitesinde. İmsak vakitleri ile birlikte akşam ve yatsı namazı saatlerini de İmsakiye 2017 takviminde bulabilirsiniz.

Diyanetin 2017 İmsakiyesi'ne göre Türkiye bu sene en uzun orucu tutuyor. Her gün de iftar sofrasına oturma vakti gittikçe uzuyor. 21 Haziran'a kadar da iftar saatleri daha geç vakitlerde olacak. En uzun orucu da 21 Haziran'da tutacağız. Sonrasında ise günlerin kısalmaya başlaması ile birlikte iftar saatleri daha erken olmaya başlayacak.

Kütahya 2017 yılı Ramazan imsakiyesine göre bugünkü iftar saatleri ve sahur (imsak) vakti ile sabah-akşam-yatsı ezanı saatleri şöyle listelendi;

BUGÜNKÜ İFTAR SAATLERİ
Oruçta baş ağrısı neden olur nasıl geçer :
Oruç tutanların en büyük sıkıntılarından biri baş ağrısı oluyor. Ramazanda oruçluyken kan basıncı oynamalarına veya ani kan şekeri düşmesine bağlı olarak baş ağrısı oluşur. Peki orucunuzu bozmadan baş ağrısını geçirmenin yolları var mı?. Prof. Dr. Ayşen Yücel, “Hafif ve orta şiddette bir ağrıysa kişi nefes ya da gevşeme egzersizleriyle bu ağrıyı geçirebilir” diyor ve egzersizler hakkında bilgi veriyorlar;

-“Ağrıyı azaltma üzerine yapılan egzersizler ağrı kontrolünde çok yararlı olur. Bu sebeple ağrılar için nefes ve gevşeme egzersizleri yapabilirsiniz.Nefes egzersizleri tıpkı doğum sancıları sırasında uygulandığı gibi yapılabilir.

- Ağrıyı kendi kendinize kontrol etmeye çalışırken bir yandan da vücudun iyi oksijen almasını sağlayarak, dokulara daha fazla oksijen gönderirsiniz”.

-Kişinin kendi kendine kaslarını gevşettiği egzersizler de çok yararlıdır. Bu egzersizlerin sessiz, sakin bir ortamda, mümkünse sevilen bir müzik eşliğinde yapılması çok faydalı olur.

-Dikkati dağıtma egzersizleri için; başka bir şeyle uğraşabilir, müzik dinleyebilir veya sizi rahatlayan herhangi bir şeyle ilgilenebilirsiniz.

-İmkânınız varsa, loş ve sessiz bir ortamda uzanabilirsiniz. Temiz havaya çıkabilirsiniz.

-Ayrıca migren ağrısı sırasında başınızı bir eşarp veya tülbentle sıkmak, başınızın üzerine buz veya soğuk uygulamak, atağı geçirmede oldukça yardımcı bir uygulama olacaktır.”