BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Küstah kovboy haddini aştı!

'Türkiye'yi islamcı teröristler yönetiyor' diyen Teksas Valisi Rick Perry, Türkiye'ye hakaretlerde bulundu.

Abone ol

Afganistan'da Taliban cesetlerinin üzerine idrar yapan askerlere destek vermesiyle gündeme gelen Cumhuriyetçi başkan adayı bu kez Türkiye'ye yüklendi.

Cumhuriyetçi Partinin başkan aday adaylarından Teksas Valisi Rick Perry, katıldığı bir programda Türkiye'nin sadece NATO'ya bağlı olup olmadığını gözden geçirmenin yetmeyeceğini, ayrıca ABD'nin dış yardımlarını sıfıra indirmesi gerektiğini iddia etti.

"TÜRKİYE'YE SERT ÇIKALIM!.."

Perry, "1970'lerde Türkiye'de Amerikan Hava Kuvvetleri pilotu olarak görev yaptığını, o dönemde Türkiye'nin ABD'nin müttefiki olduğunu, ancak şimdinin Türkiyesi'nde bunu göremediğini" savundu. Perry, İran ve İsrail arasında mesafe olmaması gerektiğini savunarak, "ABD'nin, İran, Suriye ve Türkiye gibi ülkelere sert mesajlar göndermesi gerektiğini" de öne sürdü. 

KENDİNİ KÜÇÜK DÜŞÜRDÜ

Perry'nin Türkiye'ye yönelik küstahça sözleri ABD medyasında geniş şekilde yer aldı. The Washington Post gazetenin internet sitesinde Perry'nin Türkiye ile sözleri aktarılarak, 'Bu, gecenin en dudak uçuklatan açıklamasıydı' yorumu yapıldı. Amerikan Newsweek dergisinin internet sitesi 'The Daily Beast'te yer alan Paul Begala yorumunda ise "Perry'nin kendisini bu kadar da düşürebileceğine ihtimal vermemiştim' ifadesi kullanıldı.

Bu arada Dışişleri Bakanlığı, Rick Perry'nin Türkiye ile ilgili açıklamalarını kınayarak, "ABD Başkanlığı gibi sorumluluk gerektiren mevkilere aday olan isimlerin dünya hakkında daha bilgili ve yaptıkları açıklamalarda daha dikkatli olmaları beklenir" ifadesini kullandı.