BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56

Kurubaklagillerin 9 mucizesi

Kurubaklagillerin 9 mucizesi

Özellikle kışın soframızdan eksik etmediğimiz fasulye, nohut, mercimek, barbunya, bakla gibi kurubaklagillerin lezzetleri kadar faydalarını biliyor muyuz?

Kurubaklagillerin 9 mucizesi

Kışın ‘bağışık güçlendirici’ beslenmede kurubaklagiller ilk sıralarda yer alıyor. Kuru fasulye, mercimek, nohut, bakla, barbunya, börülce gibi besinlerin kış aylarında düzenli olarak tüketilmesinin önemine değinen Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, kurubaklagillerin faydalarını anlattı. Bağışıklığımızı güçlendirmede beslenme şekli önemli bir yer tutuyor. C, A, D ve E vitaminlerinden zengin beslenmenin yanı sıra kurubaklagiller ağırlıklı beslenmek hastalıklara karşı koruyarak daha sağlıklı bir kış geçirmeye yardımcı oluyor. Aynı zamanda kurubaklagiller, bitkisel protein içerdiğinden vejetaryen beslenmenin en önemli besin kaynaklarından birini oluşturuyor. Hem içerdiği bitkisel kaynaklı protein hem de lifli yapısıyla sağlığımıza oldukça faydalı besin öğeleri içeren kurubaklagillerin 9 faydasını Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz şöyle sıralıyor:

Kurubaklagillerin 9 mucizesi

1.Kalp sağlığını destekliyor Toplumumuzda görülen kalp hastalıklarının en önemli sebebi; yüksek kolesterol ve doymuş yağlardan zengin beslenme tipi. Oysa kurubaklagillerin içerisinde kolesterol ve doymuş yağ bulunmadığından kalp sağlığını destekliyor. Bu sebeple Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, kalp hastalarının haftada iki kez kurubaklagil yemelerini öneriyor.

Kurubaklagillerin 9 mucizesi

2.Kemikleri güçlendiriyor Kurubaklagillerin içerisinde vücudun tüm sistemlerine faydalı vitamin ve minerallerden bolca var! Örneğin kalsiyum. İçerdiği kalsiyum sayesinde kemik gelişimi ve sağlığını koruyor.

Kurubaklagillerin 9 mucizesi

3.Sinir sistemini düzenliyor Kurubaklagiller aynı zamanda B vitamini kaynağı. İçerdiği B12’nin yanı sıra tiamin, riboflavin, niasin ve folik asit gibi B vitaminleriyle sinir sisteminin düzenli çalışmasına katkıda bulunuyor.