BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Kurtuluş savaşını yaşadılar

Manisa 1. Er Eğitim Tugayı'nda sabah saatlerinde başlayan törende, aileler ilginç bir sürprizle karşılaştı.

Abone ol

Manisa 1. Er Eğitim Tugayı'ndaki yemin törenine katılan ailelere ilginç sürpriz. Aileler tören sonrası Kurtuluş Savaşı'nı yeniden yaşadı, alandan gözyaşlarıyla ayrıldı. 1987 / 1 tertiplerin yemin töreni tüm yurtta yapıldı. 

Törene katılan 3500 kişilik asker ailesi, evlatlarının hep birlikte yemin etmesini izledi. Ardından dört bir yanı dev Türk bayraklarıyla donatılmış kışlada, subaylar nezaretinde dolaştı.

TUGAY KOMUTANI ANLATTI
Aileler çocuklarının askerlik görevlerini yaptığı kışlayı görme imkanı buldukları için sevinç yaşarken, onları başka bir sürpriz bekliyordu. Törene katılan yaklaşık 3500 kişi, Tugay içinde bir ay önce hizmete giren Atatürk ve Cumhuriyet Müzesi'ne gruplar halinde götürüldü. Anıtkabir'deki müzeden esinlenerek inşa edilen müzede aileleri karşılayan dört Teğmen, onar dakikalık sunumla Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcından, Cumhuriyet'in kuruluşuna kadar yaşanan süreçleri anlattı.

Tugay Komutanı Naim Babüroğlu'nun da nezaret ettiği sunumlarda, aileler Kurtuluş Savaşı'nın tüm cephelerindeki mücadeleyi yeniden yaşadı. Mustafa Kemal'in askeri dehasının öne çıkartıldığı sunumlar yapılırken, fonda ise cephede kaydedilmiş sesler kullanıldı. Bu sırada bazı kişilerin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Tamamı 40 dakika süren sunumun ardından, ailelere, Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını anlatan bir de kısa belgesel gösterildi.

TAMAMINI ASKERLER YAPTI
Öte yandan, Tugay Komutanlığı bünyesinde inşa edilen Atatürk ve Cumhuriyet Müzesi'nin tamamının askerlerce inşa edildiği, duvardeki resimlerin ise bir astsubay tarafından yapıldığı öğrenildi. Bir süre önce ilköğretim öğrencileri, Şehit Ve Gazi Aileleri'nin hizmetine sunulan müzeyi, bugüne dek yaklaşık 5 bin kişinin ziyaret ettiği belirtildi.