Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş iktidara Anayasa değişikliği için destek olacaklarını söyledi.
Abone olSaadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, yapılması düşünülen Anayasa değişikliğinin halkı devlete karşı güçlü kılacak özgürlükçü bir felsefe ile ele alınması gerektiğini söyledi.
Anayasa değişikliği için şartların çok uygun olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Anayasa değişikliği için hem kamuoyunun büyük bir baskısı hem de bunu yapabilecek bir iktidar çoğunluğu var." dedi.
SP lideri Kurtulmuş, partisinin Ankara'da Büyük Anadolu Oteli'nde yapılan 1. Yerel yönetimler toplantısında konuştu.
Aralarında SP eski Genel Başkanı Recai Kutan ve partinin kurmayları Şevket Kazan, Yasin Hatipoğlu gibi isimlerin de bulunduğu kalabalık bir dinleyici topluluğuna hitap eden Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin yerel seçimlerde aldığı başarıyı övdü. Kurtulmuş, 29 Mart'ta aldıkları sonucun çok önemli olduğunu ifade ederken, bu sonuçla gelecek için çok ciddi bir sıçrama şansı yakaladıklarını ifade etti.
Kurtulmuş, SP'nin ayrımcılık yapmayan ve herkesi kendi kardeşleri olarak gören bir anlayıştı olduğunu belirtti.
Geçtiğimiz hafta sonu yapılan kabine revizyonuna da değinen Kurtulmuş, şunları söyledi: "Yapılan değişiklikle ilgili çeşitli yorumlar yapılıyor. Bu değişiklik Sayın Başbakan'ın takdirdir. Dolayıysa yapılan bazı yorumlara katılmayız. Ancak bunu Saadet Partisi'nden dolayı yaptı kısmına katılmamak mümkün değil. Sayın Başbakan as oyuncularını sahaya sürmüştür. Nasıl ki bir teknik direktör kritik zamanlarda as oyuncularını sahaya sürer, Ak Parti de kendisi için kritik olan bir zamanda as oyuncularını sahaya sürmüştür. Bunda Saadet'in aldığı oyların büyük etkisi var."
ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ
Milletin yıllardır özgürlükçü bir Anayasa beklentisi içinde olduğuna işaret eden Kurtulmuş, böyle bir değişiklik için şuan şartların çok müsait olduğunu kaydetti.
Hazırlanacak Anayasa değişikliğinin mutlaka vatandaşı devlete karşı güçlü hale getirecek demokratik ve özgürlükçü bir anlayışla ele alınması gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Anayasa değişikliği için şartlar çok uygun. Çünkü hem kamuoyunun bu konuda büyük bir baskısı var hem de bunu sağlayabilecek bir iktidar çoğunluğu. Ancak yapılacak yeni anayasa mutlaka sebebi millettin iktidarı olması gerekir. Bu bütün anayasaların temel özelliğidir. Devleti güçlü tutan bir anayasa yerine milleti esas alan bir anayasa yapılması gerekiyor. Gerekirse bunun için referanduma gidip yeni bir kurucu meclis oluşturularak yapılmalı."
Numan Kurtulmuş, Anayasa değişikliğine her türlü desteği vereceklerini, bunun bir partinin anayasası gibi algılanacak bir anlayışla ele alınmaması gerektiğini vurguladı.
Konuşmasında hükümetin IMF ile ilişkilerine değinen Başkan Kurtulmuş, bu yöndeki politikaların geçmişteki iktidarların programlarının devamı olduğunu söyledi.
Kurtulmuş şunları söyledi:
"Hükümet, Kemal Derviş'in bıraktığı programı uyguluyor. Bunu ben değil, Kemal Derviş söyledi.Türkiye'deki fakirliğin, yolsuzlukların ve ekonomideki çarpık yapılanmanın altında uygulanan IMF'nin programların yatıyor. Hükümet önümüzdeki günlerde IMF ile oturup anlaşma yapacak. İktidar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da IMF'nin programlarını bu şekilde uygulamaya devam ederse yemin ediyorum yıldırım olur, boran olur, meydanlara inip halka şikâyet edeceğiz."