BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kurtulmuş'dan Danıştay kararına tepki

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Danıştay'ın kararını eleştirdi.

Abone ol

Kurtulmuş, Danıştay 8. Dairesi'nin, YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasına ilişkin olarak, ''Bu karar ne hukuka ne de hakkaniyete uygun değildir. Verilen karar bir hukuk garabeti olarak tarihe geçecektir'' dedi.

Kurtulmuş, yaptığı yazılı açıklamada, Danıştay 8. Dairesi'nin, YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran düzenlemesiyle ilgili kararını, ''Hem hukuk sistemimiz hem de demokrasimiz adına üzüntü verici'' olarak nitelendirdi.

Kararın, milletin bayram sevincine gölge düşürdüğünü ve eğitim çağındaki yüz binlerce gencin geleceğe ilişkin umutlarını yıktığını ileri süren Kurtulmuş şunları kaydetti:

''Bu karar ne hukuka ne de hakkaniyete uygun değildir. Millet vicdanında hiçbir karşılığı yoktur. Verilen karar bir hukuk garabeti olarak tarihe geçecektir. Çünkü söz konusu kararın gerekçesinde de ifade edildiği üzere eğitim ve öğrenim özgürlüğü Anayasal bir haktır. Bu nedenle söz konusu kararın siyasi ve ideolojik kaygılarla alındığı yönündeki genel endişeyi paylaşıyoruz.

Üniversite giriş sınavlarında yıllardır haksız rekabete ve on binlerce öğrencimizin mağduriyetine neden olan katsayı uygulaması, 28 Şubat antidemokratik ortamının bir ürünü olarak ortaya çıkmıştı. Bu nedenle YÖK'ün bu haksızlığı gideren düzenlemesi ne kadar yerinde ve doğru bir kararsa, Danıştay 8'inci dairesinin aldığı karar da o kadar yanlıştır. Temennimiz bu yanlışın bir an evvel düzeltilmesidir.''