BIST 10.682
DOLAR 32,55
EURO 35,15
ALTIN 2.465,92
HABER /  GÜNCEL

Kürt yazarın şaşırtan Erdoğan yorumu

Altan Tan, İstanbul'da konuştu Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olduktan sonraki hedefinin padişahlık olduğunu söyledi.

Abone ol

Kürt yazar Altan Tan'dan Erdoğan'a eleştiri! Geçmişin Refah Partilis bugünün Demokratik Toplum Kongresi üyesi Tan, Erdoğan'ın ilk hedefinin Cumhurbaşkanı olduğunu söyledi. Yazara göre en son hedef ise Padişah olmak!

Rewşenbîrên Kurd (Kürt Aydınları) grubunun İstanbul Taksim'de düzenlediği söyleşide konuşan Altan Tan, "Tayyip Erdoğan bir çek yazıyor, vadesi yok" dedi. Tan'a göre Erdoğan demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümü konusunu hep erteliyor; bu konularda adım atmak için önce referandum sonrasını işaret etti, şimdiyse vade olarak 2011 seçimleri sonrasını gösteriyor.

Ntvmsnbc'de yer alan habere göre Altan Tan, kalabalık bir topluluğun takip ettiği söyleşi sırasında başka ilginç yorumlarda da bulundu. Refah Partisi'nde yöneticilik yaptığı dönemden beri Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç, Abdullah Gül gibi isimleri yakından tanıyan, onlarla beraber kayda değer bir mesai harcayan Tan, "Benim tanıdığım, oturduğum kalktığım bu insanlarda kırmızı çizgileri geçme niyeti yok" diye konuştu. Altan Tan, Erdoğan başta olmak üzere AKP'nin lider kadrosunun demokratik özerklik ve anadilde eğitim gibi konularda bir adım atmasını beklemediğini dile getirdi.

Altan Tan, Kürtçe'nin asimilasyon tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu düşünüyor. "Kürtlerin yarıdan fazlası Kürtçe bilmiyor, özellikle gençler ve batıdaki şehirlerde yaşayanlar" diyor ve mealen şöyle bir öngörüde bulunuyor: Kürtçe bilen Kürtlerin sayısı oransal olarak iyice azaldıktan sonra, yani Kürtçe devletin gözünde "tehlikesiz" bir hale geldikten sonra anadilde eğitim gibi kimi haklar tanınabilir. Yani 15-20 yıl sonra.