BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Kürt dergisi: Barzani Erbili soyuyor!

Biz değil, Kürtler söylüyor. Kürt Dergisi Barzani ailesini Kürtleri soymakla, vatandaşların emlaklarına el koymakla suçladı.

Abone ol

Kuzey Irak'ın Erbil kentinde yayınlanan Cihan Dergisi, son sayısında Barzani ailesini kenti soymakla suçladı. Dergide ayrıca Barzani’nin partisinin, Baas partisi ile işbirliği yaparak Erbil’deki devlete ve vatandaşlara ait emlaklara el koyduğu öne sürüldü.

Cihan Dergisi'nin verdiği bilgilere göre, 31 Ağustos’tan sonra Barzani ailesi, Serereş bölgesini Erbil idaresindeki adamlarının eliyle özelleştirdi. Vatandaşların arsalarından oluşan bu bölgedeki Erbil- Salehettin Karayolu üzerinde Barzani’nin oğulları çok sayıda restoran ve dinlenme tesisi yaptı.

Dergi bu haberi yayınladıktan sonra başyazarı Nebz Goran silahlı bir saldırıya uğradı. Bunun üzerine dergi Erbil’den Süleymeniye’ye taşındı. Dergi, Süleymaniye’ye geçtikten sonra ‘KDP’nin kontrölü altındaki bölgelerde demokrasi risk altında ve yasaklanmış’ adı altında bir yazı yayınladı. Yazıda Nebz, KDP’nin çeteler partisi olduğunu ve bu çeteler tarafından 22 kez saldırıya uğramasına rağmen dava açmayacağını söyledi. Nebz, bunun nedenini isi bölgedeki mahkemelerin KDP kontrolu altında olmasını gösterdi.