BIST 9.976
DOLAR 34,02
EURO 38,02
ALTIN 2.826,76
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kürt bölümü rektör isterse kurulacak

YÖK Başkanı Profesör Yusuf Ziya Özcan, Kürt bölümüyle ilgili olarak "Kürdoloji talebi rektöre kalmış" dedi.

Abone ol

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Harran Üniversitesinde Kürdoloji Enstitüsü kurulmasıyla lgili soruya, “Kürdoloji bölümü kurulması rektörün talebine bırakmışız. Seçmeli ders olarak başlayıp, altyapısı tamamlandıktan sonra merkez ya da enstitü kurulabilir” dedi.

Şanlıurfa’da bir dizi temasta bulunan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, 12 bin yıllık tapınaklarıyla ünlü Göbeklitepe’de Harran Üniversitesi öğretim görevlilerinden bilgi aldı. Üniversite kampusunda göl manzarası karşısında öğle yemeği yiyen Yök Başkanı Özcan'a, Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, Gazikent Üniversitesi Rektörü İbrahim Özdemir, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Çoşkun eşlik etti.

Harran Üniversitesi'ne 25 kilometre uzaklıktaki kent merkezinden raylı sistemin kurulması gerektiğini söyleyen Özcan, burada Kürdoloji Enstitüsü kurulması konusundaki soruya şu yanıtı verdi:

“Biz bunu rektörlerimize bıraktık. Eğer rektör bey isterse biz yok demeyiz. Biliyorsunuz Mardin Artuklu Üniversitesi'nin talebi doğrultusunda Türkiye’de yaşayan diller diye bir enstitünün kurulmasını uygun gördük. Bu enstitüde yaşayan ve yaşamayan diller, Arapça, Farsça, Anadolu’da ne kadar dil varsa hepsinin hayata geçmesini istedik. Yakında Artuklu Üniversitesi başlayacak. Eğer rektörümüz isterse Şanlıurfa’da da bu kurulabilir. Mesela hoca ve diğer sıkıntıları aşmak için bir iki dönem seçmeli ders biçiminde başlayabilir. Eğer talep varsa devam edilir. Sonrasında merkez, enstitü açılabilir.”

Danıştay’ın iptal ettiği katsayı kararına ilişkin sorularına yanıtlayan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, “Bu soruna daha basit bir sistem düşünüyoruz. 4 Mart’ta toplantımız var. Orda son halini verip genel kurula getireceğiz. 18 Mart’ta genel kuruldan geçerse özeliklerini basına açıklayacağız” dedi.