BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  POLİTİKA

Kürsüden istifasını verdi

Hakkındaki iddialar bunaltmıştı. Tüzmen'in katıldığı toplantıda kürsüye çıktı ve herkesin içinde istifasını sundu.

Abone ol

Gümrük Müsteşar Vekili Şahin, Bakan Tüzmen'in de katıldığı Esenboğa Havalimanı Gümrük Müdürlüğü TASİŞ alanında düzenlenen, gümrük sahasında para kullanımını ortadan kaldıran Gümrüklerde 'pilot' kart uygulaması (Güm-Kart) toplantısı sırasında, kürsüye çıktı ve yaptığı konuşmada, akaryakıt ithalatıyla ilgili konuda ''pirenin deve yapıldığını'' savundu.

Şahin, İzmit ve Gebze'deki akaryakıt ithalatıyla ilgili Danıştay'ın hakkında yargılama hazırlık soruşturması yapılması hükmü vermesi nedeniyle, bugün toplantı sırasında Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'den, kendisini görevden almasını istedi.

Şahin bu konuda, ''Hem temsil ettiğim Gümrük Müsteşarlığını hem müsteşarlık makamını hem de kendimi milyarda birde olsa zan altında bırakmamak için, sayın bakanım uygun görürse bu görevden alınmamı arz ve talep ediyorum'' dedi.

İstifanın ardından Gümrük Müsteşar Vekili Şahin, Bakan Tüzmen ile bir süre sohbet etti.

TÜZMEN KABUL ETTİ
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, akaryakıt ithalatıyla ilgili Danıştay'ın hakkında yargılama hazırlık soruşturması yapılması hükmü vermesi nedeniyle, görevden alınmasını isteyen Gümrük Müsteşar Vekili Mehmet Şahin'in talebini değerlendirirken, ''kendi kararına saygı duyuyorum. Bu arkadaşımızı geçici bir süre, kendi isteğiyle pazartesi itibariyle nadasa bırakacağız'' dedi.