BIST 8.956
DOLAR 34,20
EURO 37,24
ALTIN 2.948,48

Küresel ısınmanın değiştireceği 10 şey

Küresel ısınmanın değiştireceği 10 şey

Büyük bariyer resifi 20 yıl sonra yok olabilirbüyük bariyer resifi ısınan sular yüzünden o kadar alçalacak ki 20 yıl içerisinde tanınmaz hâle gelecek. avustralya deniz bilimi enstitüsü'nün eski baş uzmanı charlie veron, hiçbir çıkış ya da kaçış olmadığını, 20 yıl kadar sonra büyük bariyer...

Küresel ısınmanın değiştireceği 10 şey

Büyük Bariyer Resifi 20 Yıl Sonra Yok Olabilir

Büyük Bariyer Resifi ısınan sular yüzünden o kadar alçalacak ki 20 yıl içerisinde tanınmaz hâle gelecek. Avustralya Deniz Bilimi Enstitüsü'nün eski baş uzmanı Charlie Veron, hiçbir çıkış ya da kaçış olmadığını, 20 yıl kadar sonra Büyük Bariyer Resifi'nin ortadan kalkacağını açıkladı. 2030-2060 seneleri için tahmin edilen karbondioksit seviyelerine varıldığında tüm mercan resiflerinin tükeneceğini de belirten Veron, dünyada çökecek ilk küresel ekosistemin bu olacağını ekledi.

Küresel ısınmanın değiştireceği 10 şey

Amazon Yağmur Ormanları Çöle Dönebilir

Milyonlarca farklı türle dolu ve dünya tatlı su kaynaklarının beşte birini içeren Amazon, yeryüzünün en büyük tropikal yağmur ormanı. Ancak küresel ısınma ve ormansızlaşma, buranın rolünü karbon gömülüm olarak değiştiriyor ve ormanın yüzde 30 ile 60 arasındaki bir bölümünü kuru bozkıra çeviriyor.

Küresel ısınmanın değiştireceği 10 şey

2050'ye kadar ormanın tamamen yok olacağı zannediliyor.

Küresel ısınmanın değiştireceği 10 şey

Sahara Çölü Yeşerebilir

Bilim adamları Sahara çölü ve çevresindeki alanların artan yağış oranına bağlı olarak yeşermekte olduğunu gözlemliyor. Bu böyle devam ederse yağmurlar kuraklıktan etkilenen bölgeleri yeniden canlandırabilir ve bu yerler tarımda kullanılabilir. Çöl alanını azaltan bu süreç, 12.000 yıl önce Sahara'yı verimli bir çayıra çeviren koşulların yeniden döndüğünü öngören iklim modellerince destekleniyor.