BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Küresel ısınma fobi oldu

Son yıllarda yaşanan suraklıklar insanları derin endişeye soktu. Küresel ısınma artık insanların korkulu rüyası haline geldi.

Abone ol

Dünyada insanların üçte ikisinden fazlasının küresel ısınmadan endişe duyduğu, bu konuda en az endişelenenlerin, ABD sera etkisi yaratan gazların atmosfere salındığı başlıca ülke olmasına rağmen Amerikalılar olduğu bildirildi.

BBC televizyonunun 21 ülkede 14 bin kişinin katılımıyla yaptığı araştırma, insanların çoğunun, artan hava sıcaklıklarından ABD'yi herhangi bir ülkeden daha çok sorumlu tuttuklarını gösterdi.

Araştırmada, insanların yüzde 68'inin küresel ısınmadan endişe duyduğu, bu konuda en fazla endişelenenlerin yüzde 82 ile Güney Afrikalılar ve yüzde 87 ile Brezilyalılar olduğu görüldü.

En az endişelenenlerin yüzde 57 ile Amerikalılar olduğu gözlenirken, Amerikalıları yüzde 59 ile Hintliler izledi. Araştırma ayrıca her 5 Amerikalıdan neredeyse 4'ünün küresel ısınma konusunda herhangi bir ülkenin suçlanamayacağını düşündüğünü ortaya koydu.

Dünyada atmosfere salınan sera etkisi yaratan gazların dörtte birinden sorumlu olan ABD'yi, Çin, Rusya ve Hindistan izliyor.