BIST 8.876
DOLAR 34,27
EURO 37,50
ALTIN 2.928,22

Kürek fırına sığmayınca

Kürek fırına sığmayınca

Rize'de fırından simit almak için kullanılan kürek küçük işyerine sığmayınca, ilginç bir yola başvuruldu.

Kürek fırına sığmayınca

Rize'de fırından simit almak için kullanılan kürek küçük işyerine sığmayınca, ilginç bir yola başvuruldu. Caddeye bakan pencerenin alt kısmı açılarak, küreğin işyerine sığması sağlandı, ustalar da 5.5 metrelik küreği kullanarak fırından simitleri almaya başladı.

Kürek fırına sığmayınca

Beyaz Taş Unlu Mamulleri adlı fırında simitleri fırından almak için kullanılan tahta küreğin fırına sığmaması, işyeri sahibini ilginç bir çözüm bulmaya yönlendirdi. 5.5 metre uzunluğundaki kürek 3.5 metrelik fırına sığmayınca, fırının caddeye bakan ön kısmında pencerenin altındaki beton bölüm kırdırılarak açıldı.

Kürek fırına sığmayınca

Ancak bu kez de cadde üzerindeki işyerinin dışından geçen araçlar ve yayalar için, fırından aniden dışarı çıkan tahta kürek korkusu ortaya çıktı. Ustanın kullanması sırasında yaklaşık 2 metrelik bölümü pencerenin altından aniden caddeye doğru uzanan kürek, hem yayalar, hem de geçen araçlar için tehlike yarattı.

Kürek fırına sığmayınca

Tahta küreğin fırından dışarı çıktığını gören araçlar fren yapıp durdu, yayalar da ya yolunu değiştirmek, ya da üzerinden atlamak zorunda kaldı.