BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

Kur’an’ın ilk emrine dikkat çekti

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Bizim iman ettiğimiz kitap bize ’namaz kılın’, ’zekat verin’ diye başlamıyor ’okuyun’ diye başlıyor....

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Bizim iman ettiğimiz kitap bize ’namaz kılın’, ’zekat verin’ diye başlamıyor ’okuyun’ diye başlıyor. Kitabın ilk emri ’oku" dedi.
Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kadın Aile ve Gençlik Merkezi tarafından Ankaralı kitapseverlerin hizmetine sunulan ’KALEM Kitap Kahve’nin açılışı yaptı. Görmez, yaptığı konuşmada, Ankara’nın bu tür mekanlara çok ihtiyacı olduğuna işaret ederek, vatandaşların Kızılay’a geldiğinde uğrayıp kahve yudumlayacağı ve aynı zamanda kitap okuyacağı mekanlara ihtiyacı olduğunu ifade etti. Görmez, "Bizim iman ettiğimiz kitap bize ’namaz kılın’, ’zekat verin’ diye başlamıyor ’okuyun’ diye başlıyor. Kitabın ilk emri ’oku’. Kur’an aslında bizim neleri okuyup neleri okumayacağımızı da anlatmıştır" dedi. Yaratıcı kudreti merkeze koyarak okumanın ve kalemle yazmayı öğreten Rabb’i merkeze koyarak okunması gerektiğini anlatan Görmez, dolayısıyla açılışı yapılan mekana ’KALEM’ isminin verilmesini anlamlı bulduğunu dile getirdi. Görmez, okumak kadar okumanın uslubunun da önemli olduğuna dikkati çekerek, "Neleri nasıl okuyacağımız da önemli. Küçük kainat insan, büyük kainat evren ve büyük kitap Kur’an. Şahıs merkezli okumalar sorunludur. Halbuki kitabı yaratıcı kudreti, Kur’anı merkeze koyduğumuz zaman o zaman hakikat yolunda ilerleriz" ifadelerini kullandı.
(İHA)