BIST 9.936
DOLAR 35,36
EURO 36,54
ALTIN 3.031,57
HABER /  POLİTİKA

Kuran kurslarına kapatma

Diyanet İşleri Başkanlığı tam 1817 Kur'an Kursu kapattı. Kapatmanın nedeni ise bakın neydi?

Abone ol ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA/ 1817 Kur’an kursu Diyanet’in öngördüğü şartlara uyum sağlayamadıkları için kapatıldı. Kur’an kurslarında iyileştirme projesini başlatan Diyanet İşleri Başkanlığı, 1817 Kur’an kursunu yeterli şartları taşımadıkları gerekçesiyle kapattı.

250 BİN ÖĞRENCİ

Şu anda 7 bin 36 Kur’an kursunda, 228 bin 39’u bayan, 21 bin 934 ise erkek öğrenciler olmak üzere toplam 249 bin 973 öğrenci yararlanıyor. Buna karşılık, 4 bin 386 kadrolu, 5 bin 664 sözleşmeli ve 1632 geçici olmak üzere toplam 11 bin 682 öğretici Kur’an kurslarında görev yapıyor.

YENİ DÜZEN

Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an kurslarıyla ilgili faliyet raporunda yapılan çalışmalarla; Kur’an kurslarında hizmetlerin devletin gözetim ve denetiminde yürütülmesini sağlama açısından yaşanan boşluk doldurulmaya çalışıldığı vurgulandı. Yapılan bu çalışmalar ve alınan sonuçlar ise şöyle özetlendi:

- Bilimsel yaklaşımla hazırlanan yeni ders kitapları hazırlandı.

- Kurs ihtiyacının kalmadığının belirlendiği, yeterli öğrencinin olmadığı ve kursun fiziki şartları yitirdiği yerlerde bu kurslar kapatıldı. Halen 1817 Kur’an kursu aranan şartların bulunmadığı görüldüğünden kapatıldı.

- Kurslarda eğitime katılmanın önemi üzerinde ısrarla durularak bu konuda anneler bilinçlendirilmekte, örgün eğitime artık devam etmemeyi düşünen genç kızların yeniden eğitime dönmelerine yardımcı olunmaya başlandı.

- Çağdaş eğitim bilimi ve din eğitimi bilimi verileri doğrultusunda, yaygın eğitim anlayışıyla hem 32 haftalık hem de yaz Kur’an kursları için öğretim programları hazırlanarak 2004–2005 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlandı.

-Kur’an kurslarında görev yapan öğretici personelin için yeni eğitim formasyonu eğitimi verildi.

-Her ilde yeter sayıda formatör Kur’an kursu öğreticileri seçildi. Önceki yıllarda büyük bir kısmı geçici öğreticilerle karşılanmaya çalışılan öğretici ihtiyacı, KPSS’den yeterli puan alan ve objektif ölçütlere göre sıralaması yapılan Sözleşmeli Kur’an Kursu Öğreticilerinin atanmasıyla karşılanmaya başlandı.