BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  SPOR

Kupayı Şahin verecek!

Fortis Türkiye Kupası'nı kazanan takım bu anlamlı ödülü Bakan Şahin'in elinden alacak

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İzmirliler ve İzmirli spor severlerin Türkiye Kupası final maçını hak ettiklerini belirterek, "İnanıyorum ki, İzmir Atatürk Stadı tribünleri ve sahada en güzel centilmenlik örneği yaşayacağız, yaşamak istiyoruz" dedi.

İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Beşiktaş ve Fenerbahçeli yöneticilere öğlen yemeği verdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yemekte yaptığı konuşmada, Futbol Federasyonu'nun final maçını İzmir'de oynatmakla çok doğru bir karar verdiğini söyledi.

Final maçının İzmir'de oynanmasının İzmir'e yakıştığını ve her iki kulübe başarılar dilediğini belirten Mehmet Ali Şahin, şöyle dedi:

"İnanıyorum ki, İzmir Atatürk Stadı tribünleri ve sahada en güzel centilmenlik örneği yaşayacağız, yaşamak istiyoruz. İki kulübümüzün yöneticileri burada, aynı sofrayı paylaşıyoruz. Türk futboluna ve Türk sporuna 100 yılı aşkın süredir hizmet eden Fenerbahçe ve Beşiktaş finale kalarak başarı gösterdiler. Bu akşam güzel bir maç izlemek istiyoruz. Gerek İzmirli spor severler, gerek televizyon başında maçı izleyenler sonuçtan ziyade, örnek müsabakayı izlemek istiyorlar. Her iki takımın buna özen göstereceğine inanıyorum."

Şahin, biletlerin tükenmiş olduğunu öğrendiğini belirterek, "Atatürk Stadı, Türkiye'nin en fazla seyirci kapasiteli statlarından biri. Dışarıda kalanlar için multivizyon koysaydık, kalanlar izliyor olsaydı. Bundan sonra etkinlikler için bu yöntem düşünülebilir" dedi.

Bakan Şahin, bir gazetecinin, hangi takımın kupayı alacağını sorması üzerine "galip gelen takım alır" cevabını verdi.

Bir başka gazetecinin, kulüp başkanlarının açıklamalarının ortamı gerdiğini ve bu konu hakkındaki görüşlerini sorması üzerine Bakan Şahin, şöyle dedi:

"Kullandığım cümlelerin arasında bu sorunun değerlendirmesi vardı. Centilmenlik derken karşılıklı saygı, sevgi ve kulüpler arasında esasen var olan dostluk derken bunu kast etmiştim. Sportif tansiyonu germenin kimseye faydası yok, üstelik zararı var. Kulüplere zararı var. Başkan ve yöneticilerin bu anlayışta olduğunu biliyorum. Bu hususta daha çok özen gösterirsek Türk sporuna, futboluna ve bu akşamki maça destek veririz."

Bakan Şahin, bir başka soru üzerine bu akşam kupayı kendisinin vereceğini söyledi.

Futbol Federasyonu Başkanı'nın babasının yoğun bakımda olduğunu ve bu nedenle İzmir'e gelemediğini belirten Şahin, Haluk Ulusoy'a geçmiş olsun dileklerini sunduğunu sözlerine ekledi.