BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  SPOR

Kupada Anadolu ihtilali

Uzun yıllar böyle bir yarı final olmamıştı. Büyükler erken havlu attı. Fortis Türkiye Kupası'nda finalin adı belli oldu.

Abone ol Kayseri, ilk maçta deplasmanda yendiği Rizespor'u kendi evinde 4-1'lik skorla mağlup ederek finale yükseldi. Sarı-Kırmızılı ekip finalde G.Saray'ı saf dışı bırakan G.Birliği ile Kupa'yı almak için kapışacak.

Kayserispor
: Hasan, Koray, Avendano, Aydın, Toledo, Mehmet Topuz, Ragıp, Saidou, Kemal, Mehmet Eren, Iglesias

Çaykur Rizespor: Özden, Gökhan, İgor, Anıl, Mertgül, Serhat, Fahri, Mesut, Tufan Zahid, Mehmet Şen, Leonardo

Stat: Atatürk
Hakemler: Aytekin Durmaz, Selçuk Kaya, Volkan Narinç

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya Kayserispor başladı... İki ekibe de başarılar...

3. dakika. Kayseri sağ kanattan  köşe vuruşu kullandı. Ceza sahasına inen topa İglesias istediği gibi kafayı vuramadı. Sol kanada açılan topu Rize savunması uzaklaştırdı.

4. dakika. Kayseri atağında Ragıp'ın ara pasında sol kanattan savunmanın arkasına Kemal sarktı. Bu futbolcu ceza sahası içinde göğsüyle önüne indirdiği topa dar açıdan kötü vurdu. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

8. dakika.  Rize atağı sol kanattan etkili gelişti. Ceza sahasına ortalanan topa Mehmet Şen yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

10. dakika. Kayseri atağında sağ kanattan ceza sahasına giren Mehmet Eren çarprazdan şutunu attı. Savunma son anda ayak koyarak tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

16. dakika. Mücadelede tempo düşük. İki takımında gole yakın bir atağı henüz gelişmiş değil. 0-0'lık eşitlik sürüyor.

19. dakika. Kayserispor gole Mehmet Topuz ile çok yaklaştı. Ceza sahası dışından kaleyi karşısında alan Topuz sert vurdu. Özden'in son anda dokunduğu meşin yuvarlak direkten oyun alanına geri döndü.

20. dakika. Kayserispor bir kez dah Rize kalesine etkili geldi. Sol kanattan ceza sahasına ortalanan topa ön direkte İglesias ayak koydu. Özden bu pozisyonda son anda uzanarak topu kornere çelmeyi bildi.

21. dakika. Kayserispor golü Toledo ile buldu. Sol kanattan köşe atışını Mehmet Topuz kullandı. Arka direğe inen topa Toledo iyi yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak Özden'in bakışları arasında Rize ağlarıyla buluştu.

Kayseri, Toledo'nun golüyle Rize karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

25. dakika. Kayserispor rakip ceza sahası önünde serbest vuruş kazandı. Topun gerisine geçen isim Mehmet Topuz oldu. Bu futbolcunun yerden sert vuruşu isabetsiz olunca yandan auta çıktı.

26. dakika. Rizespor Leandro ile beraberlik golünü buldu. Sol kanattan ceza sahasına sokulan Leandro yerden şutunu attı. Kayseri savunmasında Aydın'a çarpan meşin yuvarlak kaleci Hasan'ı yanılttı. Meşin yuvarlak Kayseri ağlarıyla buluştu..

Rize, Leandro'nun golüyle Kayseri deplasmanında 1-1'lik eşitliği yakaladı.

30. dakika. Karşılaşmada yarım saatlik bölüm karşılıklı atılan birer golle geride kaldı... İlk maçı Kayseri deplasmanda 3-0 kazanmıştı. Rize'ye tur atlaması için en az 3 farklı galibiyetler gerekiyor.

35. dakika. Kayserispor 2. gole Kemal ile yaklaştı. Sol kanattan savunmanın arkasına hareketlenen Mehmet Eren, Mehmet Topuz'un pasını topukla arkasındaki  Kemal'e bıraktı. Kemal, ceza sahası içinde yerden şutunu attı. Meşin yuvarlak direği sıyırıp auta çıktı.

40. dakika. İlk yarıda son 5 dakika. 1-1'lik eşitlik devam ediyor.

44. dakika. Kayserispor sağ kanattan Mehmet Topuz ile serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına yerden gelen sert top Rize savunmasına çarpıp sol kanada açıldı. Pozisyonun devamında Mehmet Eren, sol kanattan ceza sahasına sokulup yerden sert vurdu. Kaleye yönelen topa Fahri ayak koyarak kornere çeldi.

45. dakika. İlk yarıda normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi oynatmadı.

Kayseri ve Rize ilk 45 dakikada soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gittiler.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

Rizespor'da 2. yarıya Leandro'nun yerine Riberio sahada yer alıyor.

2. yarıya Rizespor başladı.

48. dakika. Kayserispor 2. gole Avendano ile yaklaştı. Sol kanattan Mehmet Topuz ön direğe ortasını yaptı. Avendano savunmanın arasından kafayı vurdu. Özden iyi uzanap topu çeldi. Boşta kalan top İglesias'a çarparak kalenin az farkla yanından auta çıktı.

50. dakika. Kayserispor bir kez daha gole çok yaklaştı. Sol kanattan Mehmet Topuz'un kullandığı köşe vuruşunda İglesias kafayı vurdu. Altıpas içine düşen topa Toledo ayak koydu. Özden yakın mesafeden gelen topu harika bir refleks ile çelerek gole izin vermedi.

55. dakika. Kayserispor 2. golü İglesias ile buldu. Sol kanattan gelişen atakta Kemal ceza sahasına ortasını yaptı. Kaleci Özden rahat pozisyonda büyük bir hata yaparak topu sektirdi. Pozisyonu iyi takip eden İglesias ayak koyarak meşin yuvarlağı Özden'in yanından Rize ağlarına bıraktı.

Kayserispor, İglesias'ın golüyle Rize karşısında 2-1'lik üstünlüğü yakaladı.

58. dakika. Kayserispor'da Toledo'nun yerine Turgay oyuna dahil oldu.

62. dakika. Karşılaşmada Kayserispor oldukça rahat bir futbol ortaya koyuyor. İlk maçta kendi sahasında fark yiyen Rize, bu maça yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkmış durumda. Sarı-Kırmızılı ekip finale çıkmak için dakika sayıyor.

65. dakika. Rizespor'da Mehmet Şen yerini Anderson'a bıraktı.

68. dakika. Rizespor'da Mertgül rakibine yaptığı sert faul sonrası sarı kart gören isim oldu.

70. dakika. Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Kayserispor son 20 dakikaya Rize karşısında 2-1'lık üstünlük ile girdi.

73. dakika. Kayseri'de Saidou yerini Kamber'e bıraktı.

76. dakika. Kayserispor İglesias ile 3. golü buldu. Sarı-Kırmızılı ekibin atağında Kamber savunmanın arkasına ara pasını bıraktı. İglesias süratle ceza sahasına sokulup yerden köşeyi gördü.

Kayserispor, İglesias'ın golüyle Rizespor karşısında skoru 3-1 yaptı.

80. dakika. Kayserispor'da Aydın yerini Ali Turan'a bıraktı.

81. dakika. Kayserispor Mehmet Topuz ile mutlak bir gol pozisyonundan sonuç alamadı. Sol kanattan ceza sahasına sokulan Mehmet Eren sıfırdan arka direğe ortasını yaptı. Topuz altıpas içinde bomboş pozisyonda zoru başararak meşin yuvarlağı kale yerine üstten auta vurdu.

85. dakika. Maçta son 5 dakikaya girildi. Kayseri artık finalde diyebiliriz. Rize maçın bitmesini ister bir havada.

89. dakika. Kayserispor 4. golü İglesias ile buldu. Sol kanattan Mehmet Topuz'un ceza sahasına kestiği ortaya İglesias kafayı vurdu. Meşin yuvarlak Rize ağlarıyla buluştu.

Kayseri, İglesias'ın golüyle Rize karşısında 4-1'lik üstünlüğü yakaladı.

90. dakika. Maçta normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 2 dakika işaret etti.

Uzatmalarda başka gol olmadı. Hakem maçın son düdüğünü çaldı... Kayserispor 3-0 kazandığı ilk maçtan sonra evinde de Rize'yi 4-1'lik skorla devirerek Türkiye Kupası'nda finale çıkma başarısı gösterdi...

Sarı-Kırmızılı ekip finalde G.Birliği ile karşılaşacak...