BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,83
ALTIN 2.821,03
HABER /  SPOR

Kupa derbisine sıkı güvenlik

Fortis Türkiye Kupası yarı final ilk maçı öncesi İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı.

Abone ol

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında 11 Nisan Çarşamba günü BJK İnönü Stadı'nda oynanacak Fortis Türkiye Kupası yarı final ilk maçı öncesi İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı.

İstanbul Valiliğindeki toplantıya, Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Lütfü Arıboğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Bülent Deriş, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Murat Özaydınlı ile diğer yetkililer katıldı.

Vali Yardımcısı Ergun Güngör, yaklaşık 45 dakika süren toplantı sonrası Bülent Deriş, Murat Özaydınlı, Lütfü Arıboğan ve Tamer Taşpınar ile birlikte basın mensuplarına Beşiktaş-Fenerbahçe maçıyla ilgili alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Güngör, karşılaşmaya ait bileti olmayanların stat çevresinde oluşturulan dış arama noktasından içeri alınmayacağını, stat dışında karaborsa bilet satışına izin verilmeyeceğini ve gerekli önlemlerin alınacağını söyledi.

Kulüpler tarafından kendi seyircilerine toplu bilet verilmeyeceğini vurgulayan Güngör, ''Ayrıca toplu seyirci organizasyonu da yapılmayacak. Seyirciler toplu olarak güvenlik güçleri eşliğinde stada getirilmeyecektir. Münferit olarak stada gelen rakip takım seyircilerine, UEFA kriterleri uyarınca güvenliği tam olarak sağlanmış, stat kapasitesinin yüzde 5'i oranında yer ayrılmıştır'' diye konuştu.

FENERBAHÇE SEYİRCİSİNE BİN 607 BİLET
Beşiktaş-Fenerbahçe maçında tüm tedbirlerin saat 14.00'ten itibaren alınacağını ifade eden Güngör, stat kapılarının saat 15.00'ten itibaren açılacağını söyledi.

Fenerbahçe seyircisine, 32 bin 145 kapasitesi olan İnönü Stadı'nda bin 607 kapasiteli bölümün ayrıldığını belirten Güngör, ''Fenerbahçe seyircisine ait biletler bugün saat 17.00'den itibaren Biletix gişelerinden, bir kişiye en fazla 2 bilet vermek ve kimlik fotokopisini ibraz etmek kaydıyla satışa sunulacaktır'' dedi.

TOPLAM 2 BİN 678 POLİS, 350 ÖZEL GÜVENLİK
Ergun Güngör, müsabakada 2 bin 678 güvenlik görevlisinin görev yapacağını, Beşiktaş Kulübü'nün de 350 özel güvenlik görevlisini bu maç için görevlendireceğini, ayrıca 84 kameradan da tespit yapılacağını kaydetti.

İl Spor Güvenlik Kurulu'nun bugün 30 kişiye 5149 sayılı yasaya muhalefetten 34 bin 880 YTL ceza verdiğini bildiren Güngör, ''Bugüne kadar toplam 685 kişiye, 736 bin 228 YTL ceza verilmiştir'' diye konuştu.

Güngör, centilmence bir mücadele olmasını dilediğini de belirterek, ''Her iki güzide kulübümüze de başarılar diliyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.