BIST 10.864
DOLAR 32,70
EURO 35,45
ALTIN 2.479,51
HABER /  POLİTİKA

Kula kulluk etmedik

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, "Biz kula kul olan bir iktidar olmadık" dedi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz kula kul olan bir iktidar olmadık. Biz milletin hizmetkarıyız. Millet de kendisine hizmet edenlere gerekli payeyi verir" dedi.

Erdoğan, partisinin Şanlıurfa İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin emin ellerde olduğunu söyledi.

Göreve geldiklerinde Türkiye'nin borç batağında olduğunu ifade eden Erdoğan, bu borçlardan en önemlisini nema ödemelerinin teşkil ettiğini ve o dönemde devletin 14.5 katrilyon nema borcu olduğunu kaydetti.

"Bu borcu hangi hükümetler edindi. Bunun içinde ANAP hükümeti var, MHP, CHP, DSP hükümeti var" diyen ve o dönemlerde yapılan kesintilerin "hortumculara" ödendiğini ifade eden Erdoğan, "Şimdi bu 14.5 katrilyonu kim ödüyor? AK Parti iktidarı ödüyor. Şu ana kadar 12.5 katrilyon ödedik. Kalan 2 katrilyonu da haziran ayında ödeyeceğiz ve böylece 14.5 katrilyon tamamen ödenmiş oluyor2 diye konuştu.

Erdoğan, iktidara geldiklerinde IMF'ye olan borcun 24 milyar dolar olduğunu ve yapılan ödemelerin ardından şu anda bu borcun 13 milyar dolara gerilediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Biz IMF'yle onurlu bir şekilde masaya oturuyoruz. Kula kul olan bir iktidar olmadık. Milletimize efendilik de yapmadık. Biz milletin hizmetkarıyız. Millet de kendisine hizmet edenlere gerekli payeyi verir."

Hükümetin yaptığı eğitim yatırımlarına da değinen ve 3 yıldan bu yana ilköğretim okullarına kitapların ücretsiz dağıtıldığını anımsatan Erdoğan, "Liseliler de (kitapları bulamıyoruz? Kitapçılara gidiyoruz, kitaplar yok) dediler... Biz de kararımızı verdik. Önümüzdeki yıldan itibaren liselilere de kitaplarını vereceğiz. Liseliler de kitaplarını ücretsiz alacak" diye konuştu.