BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Kübra ve Mehmet için 4 bin fidan

Gül'ün kızı ve damadı adına Kayseri'de bir hatıra ormanı kuruldu.

Abone ol

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Talas ilçesi yakınlarındaki Alidağı ağaçlandırma alanına, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 14 Ekim tarihinde evlenecek olan kızı Kübra Gül ve damadı Mehmet Sarımermer için kurdukları hatıra ormanına, şu ana kadar bin fidan dikildiğini, düğün tarihine kadar toplam 4 bin fidanın dikileceğini söyledi.

Özhaseki ''Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, kızının düğününde çiçek
gönderecekler için, bunun yerine Kayseri'de ağaç dikmelerini istemişti. Biz de Ali Dağı Ağaçlandırma Sahası'nda bir hatıra ormanı oluşturduk. Hatıra ormanına dikilen fidanların üzerine, düğün davetiyesini alıp, fidan bağışında bulunanların isimlerini, dikilen fidanın üzerine karton bir levhayla asıyoruz.

Hatıra ormanına fidan diktirenler arasında, Galatasaraylı Hakan Şükür, Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'da yer alıyor'' dedi.

Özhaseki, bağışta bulunanlar için dikilen fidanların sertifikalarının 14 Ekim'de yapılacak düğünde sahiplerine dağıtılacağını da belirterek ''Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, 21-22 Ekim tarihlerinde Kayseri'ye gelecek ve kızı ile damadı adına kurulan hatıra ormanına fidan dikecek. Alidağı ağaçlandırma alanına bu yıl içerisinde 20 binden fazla çam fidanı dikildi. Yıl sonuna kadar bu rakamın 35 bine çıkmasını planlıyoruz. Çam fidanları, damla sulama yöntemiyle sulanacak'' diye konuştu.