BIST 9.577
DOLAR 34,03
EURO 37,84
ALTIN 2.823,15
HABER /  GÜNCEL

Krokinin sırrı yoksa bu mu?

Arınç'a suikast iddiasında yutulmak istendiği iddia edilen kroki çok konuşuldu. Askerlerin savunması çok ilginç..

Abone ol

Her şey er Serkan T.'nin tarif edilen adresi bulaması yüzünden mi? Bilgisayar servisini bulması için başçavuşun çizdiği kroki olduğu iddia ediliyor.

Bülent Arınç'a suikastle suçlanan Albay Erkan Y.B.'ye savcı Ergenekon davası sanıklarını sordu.

ASIN BENİ!

Savcı Mustafa Bilgili albaya "Ergenekon'da adı geçen subaylardan tanıdığınız var mı?" sorusunu yöneltti. Sinirlenen albay "Hiçbirini tanımıyorum. Biriyle ilişkimi tespit ederseniz asın beni" dedi.

Bu soru ve albayın cevabı tutanaklara yansıtılmadı. Albay Erkan Y.B.'nin ayakta verdiği 4.5 saatlik ifade sırasında savcı genelde "yutulmak istendiği iddia edilen" kroki üzerinde durdu.

Habertürk'ün edindiği bilgiye göre o kroki ile ilgili ayrıntılar da ortaya çıktı.

KROKİ

İddialara göre olay yerindeki iki araçtan biri olan "06...08" plakalı Clio marka araç er Serkan T. adına zimmetliydi. Tukanaklara göre Serkan T. olaydan 1.5 ay önce bozuk olan bilgisayar yazıcısını tamire götürecekti. Başçavuş Murat U. bilgisayar tamircisinin adresini iki kez ere tarif etmesine karşın er adresi anlamadı. Başçavuş bunun üzerine Cevizlidere'yi gösteren krokiyi bizzat çizerek ere verdi. Er Serkan T. tamirciyi bulamayınca yolda gördüğü bir polis ve taksiciye bu "HP bilgisayar servisini"nin yerini sordu.

Taksicinin tarifi üzerine Dikmen Öveçler de bulunan servisi buldu. Tamirci "biz bu modele bakmıyoruz" diyerek eri Öveçler 2. Cadde'deki başka bir servise yönlendirdi. Er bu adrese bilgisayar yazıcısını bıraktı. İki gün sonra da tamir edilen bilgisayarı aldı. Ancak Serkan T. başçavuşun çizdiği ilk krokiyi araçta bıraktı. Aramada bulunan krokinin de bu olduğu iddia ediliyor.

YAZI ÖRNEKLERİ

Avukatlar mahkemeye ve savcıya "krokiyi çizen başçavuş Murat U.'nun yazı çizgi ve imza örneklerinin bizzat kendisinin de bulunduğu ortamda savcı huzurunda alınarak, kriminal ortamda incelenerek rapor alınıp delil mahiyetinde dosyaya konulması" talebinde bulundular.

Avukatlar çizimle ilgili bilgisayar tamirinin iki gün sonra yapıldığı ve bunlara ait irsaliyenin de kendilerinde mevcut olduğunu belirttiler.