Kredi kartlarını iptal ettirenlere bankalar aidat faizi çıkartıyor ve bu borçlar yüklenerek büyük borç haline geliyor.
Abone olBankalara göre daha sonra gelen kart borçları bir sonraki döneme yansıtılan faizlerden kaynaklanmakta.
İptal Edilen Karta 1.12 TL Aidat Faizi
Bankaların tüketicilerden aldığı faiz dışı, komisyon ve masraf ücretine her gün bir yenisi ekleniyor. Bunlara bir yenisi de iptal ettirilen kredi kartlarından talep edilen aidat faizi. İşte bu şikayetlerden bazıları şöyle:
"Banka 2008, 2009, 2010 yıllarında kredi kartını kullanmadığım halde yazmış olduğum yıllarda aidat istemişti ve kartı iptal etmemem karşılığında aidatı iptal ettiler. En son 2010 yılında hem kartı hem aidatını iptal ettirdim. Yıl 2013 ve bir ekstre geldi 1.12 TL kart borcum varmış ve bu borç aidat faiziymiş. Sebebi aidat iptalini 3 ay sonra yapmamdan dolayıymış. Müşteri temsilcisi kart iptalinden sonra tekrar aramam gerektiğini kartın iptal olup olmadığını tekrar sormam gerekiyormuş."
Aidat Faizi Yok Artık Dedirtti
"İstemediğim ve hiç kullanmadığım kredi kartını iptal ettirmek için akla karayı seçtim. Yıllarca ekstre gelmedi ve birden 65 TL borç ekstresi gelmişti. Defalarca iptal ettirdim, ücreti de iptal ettirdim. Her defasında hortlayan kartı tekrar kesin iptal ettirmiştim. Şimdi de yine borç ekstresi geldi! Bu sefer de aidat faizi ve ekstre gönderim ücreti isteniyor."
"Kuruş Oyunu"
"Bankaya kart borcumun tamamını kuruşu kuruşuna yatırıp dekontumu aldım. Borcumu yatırdıktan sonra bankanın hattından müşteri hizmetlerini arayıp kredi kartımı iptal ettirmek istedim. Çünkü yurt dışına gidiyordum ve kullanmayacaktım. İptal etmemem için öneriler, puanlar v.s. Zar zor kartımı iptal ettim. Elimde ödendi dekontumun olmasına rağmen, her ay düzenli olarak mail adresime 0.01 TL'lik borç ekstresi gönderiliyor."
İptal Sonrası Faize Dikkat!
Kredi kartını iptal ettirdikten sonra çıkan faizler nedeni ile mağdur olan çok fazla kart sahibinin olduğuna dikkat çeken Şikayetvar Uzmanları, "Karta ait tüm borcun kapatılabileceğine emin olun. Kredi kartlarına ait ileriye dönük taksitler de dahil olmak üzere bütün borçlarınızı kapatın. Daha sonra kartınızı iptal ettirme başvurusunda bulunun. Kullanmadığınız kartlar iptal edilmiş sayılmaz. Siz kullanmasanız da banka hala size hizmet verdiğini belirterek hizmet bedeli talep edecektir.Müşteriler ekstreleri kesilmeden borcunun tamamının kapatıldığını sanıp kart iptali sağlandığını düşünüyorlar. Kart iptali için iptal talebinin bankaya iletilmesi gerekiyor. Müşteri görünen borcu ödeyebilir eğer borcunu geç ödedi ise faiz yansıyabilir. Müşteri hizmetleri arandığında günlük borç görülür. Geç ödeme var mı faiz yansır mı bunlar görülmez. Borcu olduğu sürece ekstre gelir. Hesap kesim tarihinden önce ödeme yapıyorsa faiz henüz yansımamıştır. Müşteri hesabını, kredi kartını ve hesabını takip etmeli. Kartlar kart borcu varken de kapanır, borcun olduğu borç bitene kadar gönderilen ekstrelerden anlaşılır. Kart sahibi borcu olduğu halde ödeme yapmıyor ise icralık dahi olabiliyor."şeklinde uyardı.