BIST 10.864
DOLAR 32,69
EURO 35,45
ALTIN 2.476,26
HABER /  DÜNYA

Kraldan barış çağrısı

Ürdün Kralı Abdullah, Müslüman ülkelere çağrıda bulunarak Ortadoğu'ya barış getirilmesini istedi

Abone ol

Ürdün Kralı Abdullah, Müslüman ülkelerin, Filistin ile İsrail arasındaki barış görüşmelerinin canlandırılması için çalışması gerektiğini söyledi.

Kral Abdullah, ziyaret için Amman'da bulunan Endonezya Devlet Başkanı SusilO Bambang Yudhoyono ile yaptığı görüşmede, Ortadoğu'nun, barış sürecinin canlandırılması çabalarında Müslüman ülkelerin desteğinin gerektiği kritik bir dönemde bulunduğunu söyledi.

Görüşmeyi duyuran Ürdün'ün resmi haber ajansı Petra, dünyanın en büyük Müslüman nüfusuna sahip Endonezya'nın Devlet Başkanı Yudhoyono'nun Kral Abdullah'a ne yanıt verdiğini ise belirtmedi. Nüfusu 220 milyonu bulan Endonezya, İsrail'i tanımıyor.

Bu arada, Abdullah ile Yudhoyono'nun, Irak'taki durum ile Müslüman ve batı ülkeleri arasındaki diyaloğun güçlendirilmesi çabalarını görüştükleri belirtildi. Ürdün'e dün gelen Endonezya Devlet Başkanı, Amman'dan önce 10 günlük gezisi çerçevesinde Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde temaslarda bulunmuştu.

Endonezyalı yetkililer, Yudhoyono'nun Amman'da Filistin Lideri Mahmud Abbas ile de görüşmeyi planladığını söylediler. Ancak, Amman'daki Filistin temsilcisi, Abbas'ın Ürdün'e gelme planı bulunmadığını, Yudhoyono ile bu gece telefonla görüşmeyi ümit ettiğini kaydetti.