BIST 8.908
DOLAR 34,29
EURO 37,03
ALTIN 3.029,35
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KPSS birincisinden başarının formülü

SBS, LYS, KPSS... Hayatımız artık sınavlara endeksli. 59 puan türünde 100 tam puan alan KPSS birincisi başarının sırrını açıkladı.

Abone ol

2010- KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı)’de, kamudaki A grubu kadrolara girişte önemli KPSSP1, KPSSP2 ve KPSSP3 başta gelmek üzere 59 puan türünde 100 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Ankara Sınav Akademi öğrencisi Mehmet Said Pak’ın hedefi Sayıştay veya Dışişleri Bakanlığı’nda çalışmak.

İlk kez girdiği KPSS’de üstün başarı sergileyen Mehmet Said Pak, başarısının sırrını, “Hocalarımın verdiği programa uymak, planlı ve düzenli çalışmak” diye açıkladı.

Mehmet Said Pak, Boğaziçi Üniversitesi İktisat bölümünden geçen yıl (2009) mezun olduğunu ve KPSS’ye ilk kez girdiğini belirterek, “Niye KPSS'ye girip devlet kurumlarında çalışmak istediği" sorusuna şu yanıtı verdi:

Mezun olduktan sonra özel sektörden iş teklifi geldi ama benim hedefim kendi bölümüm ile ilgili devlette çalışmaktı. Arkadaşlarım özel sektörde işe başladı ben de hedefim için çalışmaya. İşsizlik kötü bir psikoloji ama hayallerim farklı… Boğaziçi de hayalimdi gerçekleştirdim. Sayıştay veya Dışişleri Bakanlığı’nda görev yapmak istiyorum. Aslında, SPK veya BDDK gibi kurumlarda da çalışmak isterim. Hayalim, kendi bölümümle ilgili saydığım bu kurumlardan birinde çalışmak ve bürokraside yükselmek.

10-11 Temmuz’da 1 milyon 370 bin 565 adayın katıldığı KPSS’de, Genel Yetenek testinden 60’da 60 doğru çıkaran, bir sorusu iptal edilen Genel Kültür testinden de 60’da 59 doğru yapan ve Yabancı Dil’de 60 sorudan 48’ini doğru cevaplandıran Mehmet Said Pak, başarılı olmanın formülünü, “Öngörülen programa A’dan Z’ye uydum. Planlı ve düzenli olarak haftada 6 gün, günde 8 saat çalıştım. Sadece Pazar günlerini tatil ilan ettim.” diye özetledi.