KPSS başvuruları başladı ösym 2015 yılı KPSS başvuru ücretlerini açıkladı. Bütün KPSS oturumlarına girmek isteyenler 200 lira verecek. Peki KPSS ücretleri hangi bankata yapılacak?
Abone ol2015 KPSS başvuru işlemleri bugün başladı. 4-5 Temmuz'da KPSS'ye girecek adaylar 21 Mayıs'a kadar başvuru yapabilecekler. Peki 2015 yılı KPSS başvuru ücreti ne kadar ve başvuru ücretleri hangi bankalara yatırılacak osym açıkladı.
ÖSYM'nin internet sayfasındaki sınav takvimine göre, KPSS (A Grubu ve Öğretmenlik) 4-5 Temmuz'da, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 12 Temmuz'da gerçekleştirilecek.
KPSS'ye, lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumdaki adaylar başvurabilecek. ÖABT dahil KPSS'ye başvuru işlemleri yarın başlayacak, 21 Mayıs'ta sona erecek.
2015 KPSS KILAVUZUNU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
Başvurular, ÖSYM merkezleri ve "www.osym.gov.tr" internet adresinden yapılabilecek.
KİM NE KADAR ÜCRET ÖDEYECEK?
- Sadece Cumartesi Sabah oturumuna girecek adaylar 50,00 TL;
- Cumartesi Sabah + diğer üç oturumdan herhangi birine de girecek adaylar 100,00 TL;
- Cumartesi Sabah + diğer üç oturumdan herhangi ikisine de girecek adaylar 150,00 TL;
- Tüm oturumlara girecek adaylar 200,00 TL. ödeyecek.
ÖDEMLER HANGİ BANKAYA YAPILACAK?
- Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı
- Halkbank ATM ve İnternet bankacılığı
- Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
- Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
- Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı Tüm PTT iş yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)
*Sınav/yerleştirme ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile de yatırılabilecektir.
BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?
Başvurusunu bir başvuru merkezinde yapacak adayların başvuru merkezine giderken aşağıdaki belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir:
- Eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş Aday Başvuru Formu Nüfus cüzdanı veya pasaport (Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerin cok kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.
- Üzerinde soğuk damga, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir),
- ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde engel/sağlık bilgisi yer almayan veya engel bilgisi değişen adaylar için üniversite veya devlet hastansinden alınmış sağlık raporlarının bir örneği, engellerine ilişkin geçmişlerini ayrıntılı olarak anlatan bir dilekçe
ve Sağlık Durumu/Engel Bilgi Formu(Sağlık Durumu/Engel Bilgi Formu tam ve doğru olarak doldurulmuş olmalıdır.
- Bu belgeler başvuru merkezine teslim edilmeyecek aday tarafından başvuru süresi içinde ÖSYM’ye gönderilecektir.)
BAŞVURULAR NASIL OLACAK?
ınava girmek isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin İnternet adresinden ulaşabilirler. Başvuru için son gün 21 MayısKılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Başvuru Merkezlerinin adresleri başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin İnternet adresinde yer alacaktır. Başvurudan önce adayların sınav ücretini yatırmaları gerekmektedir.
İNTERNETTEN BİREYSEL BAŞVURU NASIL YAPILACAK?
İnternet ’le bireysel başvurular Bireysel olarak İnternet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, başvurularını ÖSYM’nin İnternet sayfasında “2015-KPSS Bireysel Başvuru” başlıklı alandan buradaki açıklamalar doğrultusunda süresi içinde yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü, saat 23.59’da sona erecektir.
DİKKAT: Başvurunun yapılması için başvuru ekranında “Başvuru İşlemi ÖSYM’ye Bildirilmiştir.” açıklamasının mutlaka görülmesi ve sınav ücretinin yatırılması, aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünün, yazıcıdan alınarak başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklanması gerekmektedir.İnternet
aracılığıyla bireysel başvuru yapan engelli/sağlık sorunu olan adaylardan, sistemde sağlık bilgisi bulunmayanların veya değişiklik olanların, sağlık/engel bilgilerinin sisteme girilebilmesi için, Sağlık/Engel Bilgi Formunu, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinin bir fotokopisi ile sağlık raporlarının onaylı bir örneğini, engel durumlarını belirten dilekçeleri ile birlikte başvuru süresi içinde ÖSYM’ye ulaştIrmaları gerekmektedir.
SINAV ÜCRETİ NASIL YATIRILACAK?
Adaylar, sınav ücretini başvurudan önce ilgili banka şubelerine yatıracaklardır. Adayların, sınav ücretini yatırmaları için banka şubelerinden birine gidip sınavın adı, T.C. Kimlik /Y.U. Numarası, adı ve soyadı bilgilerini vermeleri yeterli olacaktır. Uyruğu T.C. olmayan adaylar Y.U. Numaralarını T.C. Kimlik Numarası olarak kullanacaklardır. Adaylar, sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunu almayı unutmamalıdır. Bireysel olarak İnternet aracılığıyla başvuru yapacak adaylar için de sınav ücretinin yatırılması ile ilgili kural aynen geçerlidir.
Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden İnternet aracılığıyla veya kredi kartı/banka kartı ile sınav ücretini yatırabilirler.
KİMLER SINAVA GİREBİLECEK
2015-KPSS sonuçları B Grubu Kadrolar için kullanılmayacak. Bu nedenle 2015-KPSS'ye sadece A Grubu ve Öğretmenlik Kadrolarına atanmak isteyen lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan adaylar girecek.