BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,08
ALTIN 2.841,46
HABER /  GÜNCEL

Kozan şehidini uğurladı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, teröristlerle girdiği çatışma sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Bünyamin Özcan için memleketi Adana'nın Kozan ilçesinde tören düzenlendi.

Abone ol

Özcan'ın cenazesi, Adana Havalimanından konvoy eşliğinde Kozan'da törenin yapılacağı Hoşkadem Camisi'ne getirildi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla camiye gelen vatandaşlar, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Bir grup ise "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" yazılı pankart açarken, bir vatandaşlardan bazıları, "Bu Ahmet Türk'ün eseri", "12 metrekareyi beğenmiyorlarmış, bu aslan şimdi 2 metrekarede yatacak" diye bağırdı.

Yaklaşık 10 yıldır uzman çavuş olarak görev yapan ve 4 yıldır Mardin'de bulunan Özcan'ın 6 aylık hamile eşi Nazan güçlükle sakinleştirilirken, oğlu Musa ise bir an olsun annesinin yanından ayrılmadı.

Çocuğunu asker olarak yetiştireceğini ifade eden şehit eşi Nazan Özcan, "Yüreğimi yaktılar, beni yalnız bıraktılar. Ben kocamı asker verdim, bir asker daha yetiştiriyorum. Asker yapmayacaktım. Ama bundan sonra 4 yaşındaki çocuğumu da asker için yetiştireceğim. Oğlumu da asker yapacağım" dedi.

Bu arada, ağlayan ve atılan sloganlar nedeniyle iki eliyle kulaklarını kapatan Musa Özcan, "beni yapma" diye annesine sarıldı. Cenaze toprağa verilmek üzere Kozan'ın Eski Mantaş köyüne götürüldü.