BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  POLİTİKA

Koyun can, kasap et derdinde

Ankara'da devlet işleri durdu. Londra bu hafta büyükelçisiz kalıyor. Skandal niteliğindeki krize el atan yok!

Abone ol

Ankara, Cumhurbaşkanlığı seçimleri başta olmak üzere iç kavgalarına dalınca, bazı kritik devlet kurumları da neredeyse kilitlenme noktasına geldi ve unutuldu.

Bunların başında da, en gizli iç ve dış tehdit değerlendirmelerinin Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne dönüştürüldüğü Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreterliği geliyor.

Ekim 2006'da Cumhurbaşkanı Sezer'in Dışişleri Bakanı Gül'ün önerdiği Ecvet Tezcan ismine sıcak bakmaması nedeniyle bir türlü atama yapılamayan MGK'da, normalde Londra'ya atanıp çoktan buraya gitmeyi bekleyen Yiğit Alpogan hala Genel Sekreterlik görevinde.

LONDRA'DA TÜRK BÜYÜKELÇİSİ OLMAYACAK

İşin ilginci, Türkiye'nin dış politikasında hayati öneme sahip başkentler arasında yer alan Londra'da bu hafta itibariyle mevcut Büyükelçi Akın Alptuna'nın yaş haddi nedeni ile boşalıyor. Yani, Türkiye'nin artık Londra'da bir büyükelçisi olmayacak. Cumhurbaşkanlığı süreci ile kriz devam ettiği için de uzun süre boşluk devam edecek.

"Nasıl olsa Cumhurbaşkanı Sezer gidince atarız" denilen Büyükelçi Ecvet Tezcan da Polonya Varşova'da sıkışmış durumda. Ankara'dan Varşova'ya atanması beklenen bir Büyükelçi de Ankara'da tıkandı.

Vahim olan ise siyasi manevralar ile sıkışıp kalan büyükelçiler ile boş bırakılan Londra Büyükelçiliği'nin kimsenin umurunda olmaması...



(Haber:Metehan Demir)