BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Köylülerden fuhuş yürüyüşü

Kaplıcalarda fuhuş yapıldığı iddiasıyla ayaklanan köylüler eşekleriyle mühürlenen evlere yürüdüler.

Abone ol

Konya'nın Hüyük İlçesi'ne bağlı Köşk Beldesi'nde, jandarma tarafından bir kaplıca tesisine çeşitli tarihlerde düzenlenen operasyonlar sonucu evlerde fuhuş yapıldığı iddiasıyla yasal işlem başlatılmasının ardından yaşanan gelişmeler, köylülerin tepkisine neden oldu.

Kaplıca tesislerinde fuhuş yapıldığı iddiaları üzerine, Köşk adının lekelendiğini ileri süren köylüler, 1 ay süreyle mühürlenen evlerin önüne eşekleriyle birlikte gelerek tesisleri işleten şirket yönetimini protesto etti.

Köşk Beldesi'nde fuhuş yapıldığı iddia edilen kaplıca evlerinin önünde yağmura rağmen bir araya gelen ve çoğunluğunu yaşlıların oluşturduğu topluluk, ellerindeki dövizlerle, "Burada fuhuş istemiyoruz" diye slogan attı.

Topluluğun arasında eyleme eşeklerinin üzerinde destek veren köylülerin de olması dikkat çekti. Eşleri ile birlikte kaplıcadaki eyleme destek veren kadınlar da kaplıcayı işleten şirketi beldelerinde görmek istemediklerini dile getirdi.

Kaplıca önünde toplanan vatandaşlar, kaplıcayı, şirkete güvendikleri için verdiklerini ifade ederek, "Burası termal tesis, dinlenme tesisi. Bu güzel kasabamızı bu olaylarla kirletmek istemiyoruz. Ama maalesef burada fuhuş yapılıyor. Gerekirse malımızla, canımızla ölmeye dahi razıyız. İstemiyoruz bu şirketi, burayı gerekirse yıkacağız. Ama burada fuhuş yaptırmayacağız. Burayı alan şirket Köşk Kasabası ile bir anlaşma yaptı, fakat anlaşmasına hiç uymadı. Bu şirketi burada istemiyoruz. Bin senelik kaplıcanın bulunduğu burada bugüne kadar böyle bir şey olmamıştır, daha yeni başlamıştır" şeklindeki iddialarla tepki gösterdi.

2004 yılında kaplıcada bekçi olarak görev yapmaya başladığını belirten Apil Demiray ise kendisinin tesislerde fuhuş yapıldığını ihbar etmesi üzerine görevine son verildiğini ileri sürdü. Demiray, "Şirketin yönetim kurulu başkanını burada istemiyoruz. Burayı terk etsin. Biz burada fuhuş istemiyoruz. Çoluğumuz çocuğumuz eşeklere binip de bahçelere sulamaya gelemiyor" dedi.

Öte yandan, köylülerin kaplıca tesislerinde yaptığı eyleme destek veren Köşk Belediye Başkanı Hüseyin Aktaş, kaplıcanın işletme hakkının 1997 yılında dönemin belediye başkanı tarafından özel bir şirkete 49 yıllığına devredildiğini söyledi. Daha sonra yapılan ek protokolle bu sürenin 25 yıl olarak belirlendiğini belirten Aktaş, o dönemden bu yana tesislerin söz konusu şirket tarafından işletildiğini anlattı.

Belediye Başkanı Hüseyin Aktaş, son dönemde tesislerde fuhuş yaptırılmaya başlandığını ileri sürerek jandarmanın düzenlediği operasyonlar sonucu hayat kadınları ile çok sayıda kişiyi yakaladığını, bir işletme müdürü ve bekçinin ise fuhuş yapmak amacıyla yer temin etmek suçlamasıyla yargılandığını belirtti. Operasyonların ardından kaplıca tesislerinin 1 ay süreyle mühürlenerek içerideki evlerin faaliyetine geçici olarak son verildiğini kaydeden Aktaş, konuyla ilgili haberlerin de basında yer aldığını bildirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Aktaş, kaplıcayı işleten şirketin meşru yollardan kazanç temin edeceklerse arkasında olduğunu da dile getirerek, "Ama, gayrimeşru yollardan kazanç temin etmeyi düşünüyorlarsa, burayı çalıştırtmayız. Halkımızın önüne geçemiyorum. Bundan sonra da doğacak olaylardan sorumlu değilim. Valimizden ve Kaymakamımızdan buraya el atmalarını istiyorum" şeklinde konuştu.

Bu arada, makamında fuhuş operasyonları ile ilgili bir yerel gazetede yer alan haber kupürünü kameralara gösteren ve kaplıcanın bu yaşanan gelişmeler üzerine belediyeye tekrar devri konusunda hukuki yollara başvuracaklarını anlatan Belediye Başkanı Aktaş, bu işin peşini bırakmayacaklarını ifade etti.

Köşk Beldesi'nde geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonlarda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu hayat kadını olduğu ileri sürülen bayanlar, erkeklerle birlikte aynı evlerde jandarma tarafından yapılan baskın sonucu yakalanmış, ardından tesisler hakkında yasal işlem başlatılmıştı.